23948sdkhjf

Pakkeleverandører må skjerpe egne krav og rutiner

Samferdselsdepartementet konkluderer med at også leverandører av pakker er omfattet av postloven.

Flere leverandører i bransjen må nå skjerpe egne krav og rutiner, melder Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Siden postloven kom i 2016 har det vært knyttet usikkerhet til om aktører som leverer pakker omfattes av postregelverket, og aktørene i bransjen har vært uenige i lovtolkningen. Nå har Samferdselsdepartementet konkludert og det er seksjonssjef Øyvind Halvorsen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) glad for.

– Nkom skal sikre en transparent, trygg og sikker leveranse av pakker og brev til hele landet. Pakkemarkedet har hatt en sterk utvikling de siste årene, og presiseringen fra Samferdselsdepartementet understreker at flere aktører kan være omfattet av lovverket, uttaler Halvorsen i en pressemelding fra Nkom.

Skal gjøre markedet mer transparent

Nkom skriver videre at vedtaket fra departementet blant annet vil bety at markedet blir mer gjennomsiktig, og at rettighetene og pliktene er like for alle. Det vil også styrke forbrukerrettighetene gjennom blant annet å bedre klagemulighetene.

Nkom vil umiddelbart starte arbeidet med å be tilbydere som leverer adressert brevpost, aviser og pakker inntil 20 kilo om å registrere seg, og har tro på en god dialog med partene.

– De som leverer brev- og pakketjenester i Norge er seriøse og gode aktører som ser kundenes behov, og som er opptatt av at markedet for denne typen tjenester skal være rettferdig og riktig regulert. Vi har derfor tro på at vi kommer til å ha et godt samarbeid med partene som omfattes av dette lovverket, til det beste for kundene, avslutter Halvorsen.

Nkom kommer nå til å gå aktivt ut med informasjon om registreringsplikten til selskaper som antas å operere innenfor postmarkedet.

Kilde: Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tessta G-Trench:Testet el-graver på Toten
38 konkurser i bygg og anlegg siste to uker
Bohus på Heia: Her er Norges kuleste møbellager
Ljotebø Transport AS: 50 år med Volvo og veivedlikehold
Flisa bru: Kan ha samme feil som Tretten bru
SE VIDEO: 430 tonn gjennom Oslos gater
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.094