23948sdkhjf

Lyst til å bli yrkessjåfør? Nå betaler Posten Bring og garanterer fast ansettelse

Sjåførkrisen er hard, både i Norge og internasjonalt. Postenkonsernet trenger årlig rundt 100 nye yrkessjåfører i de kommende årene - og tar grep.

TUNG UTDANNELSE - BETALT: Vi skal ikke gå inn på årsakene til sjåførmangel i denne saken, bare fastslå at Posten Bring nå tar kraftig grep.

Dagens melding er at Adecco og Posten Bring etablerer et samarbeid hvor de søker etter nye yrkessjåfører, betaler mesteparten av kostnaden for førerkortet og garanterer fast ansettelse.

40 stykker årlig

- Vi gjør nå en storoffensiv. Sammen med Adecco betaler vi to tredjedeler av kostnadene for førerkort på lastebil klasse C eller CE. Gjennom kampanjen håper vi å utdanne og sysselsette ca. 40 sjåfører årlig.

Kandidatene vil gå gjennom et skreddersydd opplæringsløp som er laget i samarbeid med trafikkskolen Learn. Dette kommer i tillegg til de vi henter inn gjennom ordinær rekruttering og en forsterket satsning på lærlinger, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef Posten Norge.

Posten Bring utfører post- og logistikktjenester over hele landet. Yrkessjåførene kjører både langtransport og kortere distribusjonsruter. 

Trengs 3000 i Norge

- Det trengs rundt 3000 (nye - red. anm) lastebilsjåfører hvert år de kommende årene.  Dette prosjektet er en av de viktigste satsningene i norsk arbeidsliv for å redusere ubalanse i kompetanser. Vi gjør det nå enklere å velge sjåføryrket ved å gjøre inngangsbilletten mer overkommelig, sier Torben Sneve som er konsernsjef i Adecco.

Posten Bring har i dag rundt 900 lastebiler og 2700 varebiler i Norge.

Opphav og kilder: Pressemeding fra Posten Norge

KLIKK for alle artikler i 140 timer YSK med Fartskriver.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078