23948sdkhjf

DFDS vurderer oppkjøp av stor tyrkisk logistikkvirksomhet

DFDS har innledet en strategisk dialog med Ekol Logistics om et mulig oppkjøp av de internasjonale veitransportaktivitetene til det store tyrkiske logistikkselskapet.

Ifølge DFDS vil en kombinasjon av deres eksisterende fergevirksomhet i Middelhavet og Ekol Logistics´ internasjonale aktiviteter speile DFDS’ velprøvde nordeuropeiske forretningsmodell.

DFDS har siden 2018 drevet et fergerutenettverk i Middelhavet som understøtter handelen mellom Tyrkia og flere europeiske markeder via ruter som anløper Italia, Frankrike og Spania.

I lys av geopolitisk utvikling og sikkerhet og stabilitet i forsyningskjeden forventes det at Tyrkias produksjonsevne og handel med Europa vil fortsette å vokse i de kommende årene, opplyser DFDS i en kunngjøring.

For å videreutvikle evne til å tilrettelegge for handel og for å forbedre kundetilbudene, opplyser DFDS at er det innledet en strategisk dialog mellom DFDS og Ekol Logistics for å undersøke et mulig oppkjøp av Ekol Logistics internasjonale veitransportaktiviteter. En slik kombinasjon av ferge- og logistikkaktiviteter i middelhavsnettverket vil speile DFDS’ velprøvde nordeuropeiske forretningsmodell, heter det i kunngjøringen.

Har sendt søknad til tyrkiske konkurransemyndigheter

For å sikre en effektiv strategisk dialog for alle interessenter, er det sendt inn en søknad til de tyrkiske konkurransemyndighetene for å få deres syn på et mulig oppkjøp. I Tyrkia er det vanlig og mulig å søke om godkjenning før transaksjonsvilkår og dokumenter er ferdigstilt, skriver DFDS videre.

Avslutningsvis poengterer DFDS at enhver mulig transaksjon knyttet til den strategiske dialogen med Ekol Logistics avhenger blant annet av resultatet av svaret fra de tyrkiske konkurransemyndighetene og styrets godkjenning av transaksjonsvilkårene.

DFDS´ Mediterranean forretningsenhet driver et nettverk av fraktfergeruter mellom Tyrkia og Europa som primært transporterer løstraller for tyrkiske speditører og transportører. Jernbanetjenester tilbys fra havnene i Trieste og Sête til destinasjoner i Europa.

Ekol Logistics internasjonale aktiviteter er fokusert på å tilby transport- og logistikkløsninger for frakt mellom Tyrkia og Europa. Dette inkluderer spedisjon, transport, lager, fortolling og styring av forsyningskjeden. Nøkkelkunder inkluderer selskaper innen bil- og tekstilsektoren. Ekol Logistics internasjonale aktiviteter har en omsetning på rundt 3,2 milliarder danske kroner.

Opphav og kilder: DFDS

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.173