23948sdkhjf

Skjebnetid for Fellesprosjektet Arna-Stanghelle - ny vei og bane

Det er Statens vegvesen som nå nøkternt oppsummerer status før endelig statsbudsjett 2023.

TUNG TID: Det er ikke satt av midler til Fellesprosjektet Arna - Stanghelle i forslaget til statsbudsjettet for 2023. Men...

- Forhandlingene om det endelige budsjettet vil pågå til desember, skriver Statens vegvesen, og fortsetter:

- Prosjektet fortsetter med alle finansierte aktiviteter ut 2022, men vil ikke kunne sette i gang nye arbeider som gir utgifter i 2023 før budsjettsituasjonen er endelig.

Konsekvensene dersom prosjektet ikke blir prioritert i endelig Statsbudsjettet for 2023, som forslaget indikerer, vil det føre til at anleggsstarten kan bli mer enn 1,5 år forsinket.

Dette skyldes at planlagte aktiviteter i 2023, som skulle tilrettelegge for byggestart i 2024, må forskyves til prosjektet får midler til å starte opp igjen. 

Prosjektet er i gang med innløsning av boliger og vil fortsette med dette arbeidet ut året for de prosessene som er igangsatt. Vegvesenet vil imidlertid ikke starte nye forhandlinger frem til endelig statsbudsjett er vedtatt. 

Et lite llys i tunnelen er: Vedtatt reguleringsplan gir alle grunneiere med kryss over boligen sin rett til å kreve innløsning. Denne rettigheten gjelder uavhengig av om prosjektet får midler i statsbudsjettet for 2023.

Opphav og kilder: Artikkel hos Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062