23948sdkhjf

Må forsterke Sundbyveien bru før den gjenåpnes

Sundbyveien bru på fylkesvei 1590 i Dal i Eidsvoll kommune må forsterkes før den gjenåpnes:

Alle de 14 bruene som ble stengt i august etter at Tretten bru falt ned, blir av Statens vegvesen inspisert og vurdert i forhold til tiltak, melder vegvesenet i en pressemelding.

Prosess, tiltak og vurderinger som resultat av dette er det de respektive vegeierne av bruene som har ansvar for, i dette tilfellet Viken fylkeskommune, som støtter vurderingen.

Sundbyveien bru er en fylkesveibru, med Viken fylkeskommune som vegeier. Den ble ført opp i 2010, og er en fagverksbru med mellomliggende tverrspent limtredekke. Lengde er på 61,4 meter, hvor det lengste spennet er på 42 meter.

Status for de stengte bruene

– Status i dag er at Moumbekken bru på rv. 22 i Fredrikstad og Tveit bru på E16 i Vang i Valdres er klarert og gjenåpnet for ordinær trafikk. Norsenga bru på E16 i Kongsvinger og Evenstad bru på fv. 2188 i Stor-Elvdal er delvis klarert og åpnet med redusert trafikkbelastning. Flisa bru på fv. 206 i Kongsvinger er stengt. Her må det gjennomføres forsterkningstiltak før brua kan åpnes igjen, sier Eiterjord. Også for Sletta bru på kommunal veg i Eidsvoll må stengingen opprettholdes for å vurdere tiltak og alternative løsninger. Denne stengingen har mindre samfunnsmessige konsekvenser på grunn av liten trafikk.

Vurderingene for de gjenstående bruene pågår for fullt sier Statens vegvesen.

Bruene hvor det ikke er konkludert og vurderinger fortsatt pågår:

Biksland bru, Indre Østfold: Fv.1008
Statsrådveien bru, Eidsvoll: Skogsveg
Fjell-Leet bru, Eidsvoll: Skogsveg
Blakkesrud bru, Eidsvoll: Skogsveg
Skubbergsenga bru (overgangsbru over rv. 2), Eidskog: Skogsveg
Majorplassen bru, Kongberg: Skogsveg
Skytebanen bru, Grane: Privat veg

Opphav og kilder: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.15