23948sdkhjf

Skanska bygger storhall i Rogaland

Skanska har signert en kontrakt med Time kommune om bygging av en ny storhall. Samlet kontraktsum for samspill og utførelse er på 124 millioner kroner.

HÅNDBALL PÅ HØYT NIVÅ: Storhallen vil øke hallkapasiteten på Bryne betydelig. Hallen vil få to hallflater etter hverandre, og blir dermed rundt 90 meter lang.

Den frie takhøyden vil bli ni meter, noe som gjør at hallen er godkjent for toppseriespill i flere idretter.

Det blir byggestart i november. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise.

For å få realisert prosjektet, måtte det gjøres en ny politisk behandling for å øke investeringsbudsjettet til kommunen. I slutten av juni vedtok et samlet kommunestyre at den nye storhallen skulle bygges. Skanskas tilbud ble vurdert som det beste og selskapet ble deretter invitert inn i en samspillsfase med representanter fra Time kommune.

De siste månedene har Skanska og kommunen sittet i samspill hvor de har detaljplanlagt bygget, og snudd alle steiner for å finne gode løsninger og sikre at de rette valgene tas.  

– Dette prosjektet passer godt inn i porteføljen vår, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør for byggvirksomheten til Skanska.

Idrettshallen dimensjoneres for at det skal kunne spilles håndballkamper på førstedivisjonsnivå, noe som er svært etterspurt i området. Det vil bli tribune langs den ene langsiden med plass til 600 tilskuere. I tillegg er det planlagt fremtidig teleskoptribuner på hallflaten for rundt 900 personer, slik det totalt kan bli 1500 tilskuere på en kamp eller oppvisning.

Fylkeskommunen blir leietaker i storhallen, slik at elevene ved Bryne videregående skole får et fullverdig kroppsøving- og idrettstilbud. Når den nye hallen står ferdig ved årsskiftet 2023-2024, vil det gi tilbudet til de 1700 elevene et stort løft. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Skanska

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109