23948sdkhjf

Hæhre og Smisto: Forlik etter gigantkonflikt

Etter en langvarig tvist har Hæhre Entreprenør og Smisto Kraft blitt enige om en minnelig løsning, som begge parter er tilfredse med. Konkret hva de er blitt enige om, er hemmelig.

TUNGT TVIST LØST: Tvisten omhandlet oppgjør i forbindelse med utbygging av kraftverkene i Rødøy og Lurøy i Nordland.

Bakgrunnen for forliket var at Hæhre i tingretten i november 2021 ble tilkjent 224 millioner kroner for dekning av sine merkostnader i prosjektet, med tillegg av mva. og renter.

Smisto Kraft ble på sin side tilkjent 13 millioner i dagmulkt og øvrige krav. I desember samme år anket Smisto Kraft tingrettsdommen. Saken var berammet over flere uker og skulle etter planen behandles i lagmannsretten før jul i år.

Pragmatisk tilnærming

Daglig leder i Hæhre, Gudmund Roen, er godt fornøyd med resultatet som gjenspeiler utfordringene som har vært i prosjektet, særlig de uvanlig krevende fjellforholdene på stedet. Det framkommer av en redegjørelse selskapet har lagt ut på egen nettside.

Roen mener partene har hatt en god og respektfull dialog gjennom meklingen som førte fram til forliksavtalen.

– Jeg opplever at begge parter har vist en pragmatisk tilnærming i forhandlingene. Dette bidro til økt felles forståelse på flere områder som det tidligere har vært høy grad av uenighet rundt. Hele saken har vært komplisert og krevende, og beslaglagt mye tid og oppmerksomhet på begge sider. Gjennom dette forliket kan nå begge parter bruke tid og ressurser på konstruktivt arbeid framover, sier Roen.

God avslutning

Torkil Nersund, som er daglig leder i Smisto Kraft, er også tilfreds.

– Forliket setter punktum for en langvarig prosess, og danner grunnlag for at begge sider nå kan fokusere på en god avslutning av prosjektet, slik at alle anlegg kan komme i produksjon så fort som mulig. Selv om dialogen under forhandlingene har vært krevende har det vært en god tone og løsningsorienterte diskusjoner, sier Nersund.

Partene er enige om at innholdet i forliksavtalen skal holdes konfidensielt.

 

Opphav og kilder: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078