23948sdkhjf

Hitachi: Raskere med spesialmaskiner og nullutslipp til markedet

Hitachi utvider samarbeidet med Kiesel for økt fokus på spesial- og utslippsfrie maskiner.

Hitachi Construction Equipment på Bauma 2022: 

Hitachi Construction Machinery og Kiesel Technology GmbH dannet I 2018 EAC (European Application Centre GmbH). Nå har de to partene blitt enige om å utvide dette samarbeidet slik at produksjon, markedsføring, salgs- og service-funksjoner går over fra Kiesel til EAC.

EAC vil få det nye navnet KTEG GmbH (Kenki Technology Group) og hovedkontoret vil ligge i Stockstadt am Rhein i Hessen i Tyskland. Resultatet skal være å få lansert spesialmaskiner og nullutslippsmaskiner raskere til markedet. Eierforholdet vil være Kiesel Technology GmbH med 50.1% og Hitachi Construction Machinery med 49.9%.

Elektrisk nyhetsdryss

For blant 20 utstilte maskiner på det 4000 kvadratmeter store området var de fire nye utslippsfrie maskinene ZX23U-6EB, ZX55U-6EB, ZX85US-6EB og ZX135-7EB plassert i sentrum som et godt synlig resultat av det nevnte samarbeidet som også Nasta AS har bidratt til. Seniorrådgiver for klima- og kundeløsninger hos Nasta, Sjur Wethal Helljesen, synes de er på rett spor.

-At Hitachi velger å stille ut hele 4 utslippsfrie maskinmodeller på Bauma forteller hvor mye grønt fokus betyr i Europa, og at de virkelig er på rett spor, sier Heljesen.

Fra fabrikk

Salgssjef Lars Engmark er spent på maskinene som nå kommer fra fabrikk, men prisen vil ikke gå betydelig ned forklarer han, men han ser at interessen er økende i land som Nederland, Danmark og Sverige.

14-tonner

Tre av totalt seks el-graverne har ikke vært vist tidligere. En gang i timen ble det presentert en 14-tonns prototype av Hitachi ZE135US-7EB, en fremtidig bestselger i Norge og Europa tror Heljesen. Med et 198 kWt litiumbatteri skal det gi arbeidstid fra 4 til 6 timer. Maskinen kan også jobbe og lade samtidig. Den operative vekten blir på mellom 14,1 og 15,9 tonn og skuffevolum på 0,19 til 0,66 m3.

8-tonner på batteri

Hitachi ZX85US-6EB finnes i Norge allerede Batterikapasiteten er på 100 kWt, motoreffekten er på 40 kW med en maskinvekt på 8750 kilo. Lademuligheter er CEE 400VAC-3 fas 63A eller CCS2 hurtiglading.

2,3-tonner på batteri

I Q2 2023 skal en ny elektrisk minigraver dukke opp på markedet. ZE23U-6EB på 2,3 tonn har motor på 10 kW og batteri på 18 kWt. Den bygger på dieselmodellen ZX20U-5B som er tilgjengelig i det japanske markedet. Også denne kan kjøres på kabel og lade mens den jobber. Den har ombordlader på 6,6 kW.

50 år i Europa

Hitachi feirer 50 år i Europa og selv om vanskelige tider preger markedet setter HCEE seg mål om å være førstevalget til kundene og blant topp tre i Europa for deres primære produktgrupper. Under Hitachis pressekonferanse på Bauma be importørene i Belgia og Norge (med Nasta) nevnt som de har vært med lengst i Europa av deres 39 importører.

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097