23948sdkhjf

Kraftmontasje AS i Bragernestunnelen: Omfattende utbedring og rehabilitering.

Den ca. 3,2 kilometer lange fylkesveitunnelen gjennom Bragernesåsen i Drammen skal gjennom en omfattende utbedring og rehabiliterin:

Arbeidene skal gjøres av den romsdalsbaserte entreprenøren Kraftmontasje AS. Det ble offisielt den 31.oktober med signering og møte mellom representanter fra Kraftmontasje AS og Viken fylkeskommune.

- Endelig skal vi i gang med å rehabilitere Bragernestunnelen. Det blir et krevende prosjekt, og vi ser frem til et godt samarbeid med Kraftmontasje, sier prosjektleder i Viken fylkeskommune, Sigurd Velken.  

Starter opp i månedsskifte

Går alt etter planen, starter arbeidene opp i månedsskifte november-desember. Arbeidene vil foregå på kvelds- og nattestid, og føre til stengt tunnel. I perioder vil det også pågå sprengningsarbeid inne i tunnelen. Arbeidet skal være ferdig våren 2024.

Sikkerhetsgodkjenningen går ut

- Det er viktig for oss å starte nå, da tunnelens sikkerhetsgodkjenning går ut 1.1. 2025, sier Geir Danielsen, som er delprosjektleder og skal ha ansvaret for den daglige oppfølgingen av prosjektet i Viken fylkeskommune.

De omfattende arbeidene innebærer blant annet en oppgradering av viftene inne i tunnelen, utskifting av all elektronikk/elektromateriell og bygging av tre tekniske bygg.

- Kraften i viftene økes fra 20 megawatt (MW) til 100 MW, noe som vil gi bedre ventilasjon dersom det blir behov for å drive ut røyk fra tunnelen. Nye sikkerhetskrav krever mer elektronikk inne i tunnelen, og dermed må vi også bygge tre nye tekniske bygg, i tillegg til de seks som allerede er i tunnelen, avslutter Danielsen.

Opphav og kilder: Viken fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094