23948sdkhjf

Kraftmontasje AS i Bragernestunnelen: Omfattende utbedring og rehabilitering.

Den ca. 3,2 kilometer lange fylkesveitunnelen gjennom Bragernesåsen i Drammen skal gjennom en omfattende utbedring og rehabiliterin:

Arbeidene skal gjøres av den romsdalsbaserte entreprenøren Kraftmontasje AS. Det ble offisielt den 31.oktober med signering og møte mellom representanter fra Kraftmontasje AS og Viken fylkeskommune.

- Endelig skal vi i gang med å rehabilitere Bragernestunnelen. Det blir et krevende prosjekt, og vi ser frem til et godt samarbeid med Kraftmontasje, sier prosjektleder i Viken fylkeskommune, Sigurd Velken.  

Starter opp i månedsskifte

Går alt etter planen, starter arbeidene opp i månedsskifte november-desember. Arbeidene vil foregå på kvelds- og nattestid, og føre til stengt tunnel. I perioder vil det også pågå sprengningsarbeid inne i tunnelen. Arbeidet skal være ferdig våren 2024.

Sikkerhetsgodkjenningen går ut

- Det er viktig for oss å starte nå, da tunnelens sikkerhetsgodkjenning går ut 1.1. 2025, sier Geir Danielsen, som er delprosjektleder og skal ha ansvaret for den daglige oppfølgingen av prosjektet i Viken fylkeskommune.

De omfattende arbeidene innebærer blant annet en oppgradering av viftene inne i tunnelen, utskifting av all elektronikk/elektromateriell og bygging av tre tekniske bygg.

- Kraften i viftene økes fra 20 megawatt (MW) til 100 MW, noe som vil gi bedre ventilasjon dersom det blir behov for å drive ut røyk fra tunnelen. Nye sikkerhetskrav krever mer elektronikk inne i tunnelen, og dermed må vi også bygge tre nye tekniske bygg, i tillegg til de seks som allerede er i tunnelen, avslutter Danielsen.

Kilde: Viken fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ny tjeneste fra SVV: Reality-bilder fra norske døgnhvileplasser
TM for 20 år siden: Hvor ble snutebilene av?
DB Schenker etablerer nordisk fraktknutepunkt på OSL
Øveraasen med flere vinternyheter
Nestenulykker hver dag på rv. 3: Få bryr seg om nedsatt hastighet
Statens vegvesen: Avlyser konkurranse på E39 Glaskartunnelen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.125