23948sdkhjf

Tyveri hos Volmax: En spesiell enhet tatt fra 13 lastebiler

- For å stjele disse enhetene må man kjenne til biltypen og man må vite hvor denne delen sitter, sier Øyvind Mørk, anleggsansvarlig og ettermarkedssjef hos Volmax i Kongsberg.

FREKT TYVERI: En styreenhet for lys ble natt til tirsdag fjernet fra 13 lastebiler som stod parkert hos Volmax Kongsberg. Bilene kan ikke brukes uten denne enheten.

- Etter at vi varslet politiet tirsdag morgen har vi ikke kommet noe nærmere en løsning. Det har ikke kommet inn noen tips, og politiet har veldig lite å gå etter, sier Mørk.

Enhetene som er stjålet er ikke stort større enn at de får plass i en bærepose, og dette er ikke noe som krever at man har med seg bil. Hver enhet er verdt rundt 10.000 kroner. 

- Vi merket tyveriet da vi skulle starte opp bilene tirsdag morgen. Det var både nye biler og kundebiler som ble rammet, sier Mørk.

Volmax Kongsberg har ikke vært ute for slike typer tyverier tidligere. Det er lenge siden de sist hadde tyveri, og da var det litt ulike deler som ble stjålet.

- For å stjele disse enhetene må man kjenne til biltypen og man må vite hvor denne delen sitter på bilen. Det er tydelig at dette er folk som har god kjennskap til dette, og som vet at disse enhetene er vanskelig å få tak i på grunn av råvaremangel, sier Mørk.

- Hva gjør dere for å erstatte delene?

- Vi bruker alt av ressurser gjennom våre kanaler for å få tak i nye deler fort, slik at disse kan monteres på lastebilene. Status på når vi klarer å få inn nye enheter er usikkert, sier Mørk.

- Er det mulig å gardere seg mot slike tyverier?

- Nei, det er vanskelig. Vi er avhengige av å parkere biler ute. Vi har gjerdet inn området, har videoovervåking og etter stengetid kommer man ikke inn med bil. Vi har også vaktselskap som jevnlig er innom området. Likevel er det vanskelig å sikre seg helt, sier Mørk.

Politiet ønsker tips i saken. Ring 02800 hvis du vet noe.

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lia Hytte og Bygdeservice AS: - Det er dette som er anleggstraktor, mener Stig Løkken
11 måneder traktor-race i 2022: John Deere hårfint foran Valtra!
Utnyttelsesgrad 200 prosent! Havarikommisjonen er på sporet av Tretten bru
Stjålet: To fullastede Kingsrød-traller med last til millioner
Tessta G-Trench AS: Når arbeidet er som å legge fiber i smør
Oppdatert med novembertall: Lastebiler over 16 tonn - "alternative" drivstoff
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.142