23948sdkhjf

Silje fra Nesseby: - Jeg elsker jobben min som yrkessjåfør

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg stortrives med alle utfordringene det gir”

  • Sjåfør: Silje-Irene Johnsen
  • Bosted: Nesseby i Øst-Finnmark.
  • Kjører: Stor sett i Øst-Finnmark.
  • Bil: Volvo FH 500 I-save 2022-modell
  • Transporterer: Matvarer
  • Silje har kjørt lastebil i tre år. Hun har siden juni 2020 kjørt for Miniekspress avdeling Tana, og stortrives med det.
  • Instagram: @silba85

"Jeg jobbet tidligere som medarbeider i en butikk, og jeg ble veldig lei av å gjøre det samme hver dag. Jeg ville prøve meg som lastebilsjåfør. Min samboer var lastebilsjåfør, og jeg var mye med han og kjørte. Jeg elsket livet ut på veien, og den frihetsfølelsen det ga. Så en dag  reiste jeg til Steinkjer og tok ett intensivkurs. Etter fem uker hadde jeg C, CE og YSK.  

Da jeg startet i Miniekspress i Tana juni 2020 var det kun min samboer og jeg som jobbet i den avdelingen. Min samboer som avdelingsleder. I dag er vi 18 fast ansatte, og tre av disse er kvinner.

Jeg elsker jobben min og stortrives med alle utfordringene det gir.

På en av mine først turer med skapbil skulle jeg kjøre fra Tana til Berlevåg. Det var is på veien og sterk vind, og kjøringen ble skikkelig utfordrende. Jeg begynte faktisk å tenke at dette likevel ikke var yrket for meg. Da jeg kom frem ringte jeg min samboer. Jeg gråt og husker jeg sa at jeg aldri skulle kjøre lastebil igjen. Heldigvis klarte han å roe meg ned, og kom med gode tips til meg. Hjemturen til Tana gikk heldigvis mye bedre.

Jeg har ikke så mye fritid i denne jobben, men når jeg får fri elsker jeg å koble av med jakt og fiske. Det er ikke noe som slår lyden av en elv og fluestanga i hånda. Og ingen dekning på mobilen."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11