23948sdkhjf

Pipelife overtar pumpespesialisten QPS

Pipelife Norge overtar pumpespesialisten QPS og komplementerer sin portefølje av infrastrukturløsninger for vann og energi med innovative og prefabrikkerte pumpestasjoner.

Med overtakelsen av QPS i Levanger styrker Pipelife sin markedsposisjon innen infrastruktur for vann- og miljøteknikk.

QPS leverer nøkkelferdige pumpestasjoner for vann, avløp og sjøvann og tilbyr komplette løsninger med en prefabrikasjonsgrad på opp mot 100 prosent med kundespesifikk design, prosjektering og montering.

Pumpestasjoner

Oppkjøpet skyldes Pipelifes strategi om å bli en komplett systemleverandør. Pipelife leverer allerede en portefølje av systemløsninger for transport og beskyttelse av vann og energi. Nå utvides dette med et komplett utvalg av pumpestasjoner.

Med overtakelsen får Pipelife også en ny forretningsmulighet med QPS sine energiløsninger ved bruk av sjøvann til oppvarming og nedkjøling.

Teknologien er allerede i bruk flere steder i landet. Norge har en lang kystlinje med kontinuerlig tilførsel av energi, og med mye industri. I et marked med uforutsigbare strømpriser har Pipelif tro på at mange vil gjøre investeringer knyttet til det grønne skiftet.

Passer godt inn

– De siste årene har vi beveget oss fra å være en rørprodusent til å levere smarte rørsystemer. Med overtakelsen av QPS kan vi nå også levere komplette pumpestasjoner, sier administrerende direktør Sigmund Aandstad i Pipelife Norge og fortsetter:

– QPS har et produktspekter med høy grad av prefabrikasjon. Pumpestasjonene produseres ferdig i et kontrollert miljø i verkstedet og trenger minimalt med bearbeiding på byggeplass. Fremover må vi effektivisere måten vi bygger og installerer på. Da er prefabrikasjon i kontrollert miljø en del av løsningen. Her har QPS kommet langt og bygget opp kompetanse, sier Aandstad.

Rørleggermester Arvid Engløkk etablerte QPS i 2012. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Pipelife

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109