23948sdkhjf

Litra AS: Dette er Litra-konsernet i dag

Tre land, fire divisjoner, syv selskap.

TUNG BEDRIFTSPROFIL: Konsernet som i dag heter Litra sporer sin opprinnelse tilbake til 14. februar 1917.

Det var dagen da Gausdals «fremste menn» samlet seg på kafeen i Forsethgrenda og ble enige om Gausdal Billag AS. De neste 100 års utvikling er vel beskrevet i en 500-siders bok vi ikke skal gjengi her, men heller kort liste opp dagens bedriftsstruktur. 

Lenke, les intervjuet med konsernledelsen her.
Se også konsernets egen grafiske oversikt her.

Fire divisjoner, syv selskap

Litra AS er morselskapet og under finner vi divisjonene med selskapene. Det er 13 ansatte i morselskapet, over 600 ansatte i hele konsernet og over 300 biler.

  • Gass: Litra Gass AS, Litra Gass AB og Litra Danmark A/S
  • Tank: Martinsen Transport AS og Martinsen Transport AB
  • Bulk: Litra Bulk AS
  • Termo: Litra Termo AS

I tillegg finner vi eiendomsselskapet og ikke-aktive Trekketjenester på selskapsoversikten hos Proff - og flere deleide selskap vi ikke tar med her.

Axel Krogvig har vært styreleder i Litra AS siden 2012, og eierskapet i Litra er i dag fortsatt ganske bredt fordelt. Største eierpost med drøyt 25 prosent tilhører ikke ukjente Odd Kristian Martinsen gjennom Odds Transport AS.

Sertifiseringer

Alle 100-prosent-eide transportselskaper i Litra-konsernet er ISO-sertifisert med konsern-sertifikat i følgende standarder:

  • NS-EN ISO 9001 – KVALITET
  • NS-EN ISO 14001 – MILJØ
  • NS-EN ISO 18001 – ARBEIDSMILJØ
  • NS-EN ISO 39001 – TRAFIKKSIKKERHET

I tillegg er Litra-bedriftene sertifiserte i Fair Transport.

Nedover finner du proff-grafikk for hvert enkelt selskap

Litra Gass AS har hovedbase på Voss, og transporterer gass i både nedkjølt flytende og komprimert form (LPG, LNG, LBG, CNG og CBG), bedriften utfører også masseforflytning og spesialtransport som maskinflytting. 140 ansatte, 80 biler med hengere.

Litra Gas AB i Sverige har kontor i Gøteborg, og transporterer energigass (LNG, LBG, LPG), industrigass og kjemiprodukter. 65 ansatte, 33 biler med hengere.

Litra Danmark A/S transporterer propan (LPG) til hele Danmark. Kontor i Fredericia, 6 ansatte.

Martinsen Transport AS driver med «alt» som kan fraktes i tank, men hovedsakelig bitumen og drivstoff til bensinstasjoner, dessuten diverse oljer og kjemi i tank. 70 ansatte, 30 biler med hengere.

Svenske Martinsen Transport AB driver frakt av bensin- og dieselprodukter til bensinstasjonsmarkedet. 120 ansatte, 35 biler med hengere, hovedkontor i Norrköping.

Litra Termo AS er Norges største innen frakt av kjøttråvarer på vei. I tillegg transporteres frukt, grønnsaker, planter mm., som nedkjølt, fryst eller som tørrvarer. 100 ansatte, 50 biler med henger.

Litra Bulk AS har som hovedvirksomhet transport av tørr- og våtbulk, miljø/avfall og distribusjon. 110 ansatte, 90 biler med hengere.

Opphav og kilder: Tungt.no, Logistikk & Ledelse, TransportMagasinet, proff.no mfl

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078