23948sdkhjf

Vogntogvekt: Ti tonn kostet eier 46.000 kroner i gebyr

Det kjøres fortsatt tungt i Nittedal...

TUNGT: Kveldskontrollene på Romerike denne uken avslørte blant annet overlastede lastebiler.

En forklaring kan være massedeponiet som ligger på Nittedal - der er det nemlig ganske mye masse som flyttes hver uke.

Et norsk vogntog ble stanset på Gamleveien i Nittedal. Tungt.no har tidligere skrevet om luringene som bruker Gamleveien; Deponisaken - fikk 46.700 kroner i bot.

Gamleveien er en alternativ vei til deponiet Noah Engadalen, men den er ikke dimensjonert for tunge kjøretøy. Veien er klassifisert som en BK tung 8/40-vei, noe som betyr at tillatt totalvekt er 40 tonn.

Vogntoget som ble stoppet på Gamleveien denne uken ble veid til 50.300 kilo, altså 10.300 kilo overvekt. Dette medføte et overlastgebyr på 46.450 kroner til bileier.

Gjennom tre dager med kveldskontroller på Romerike ble også disse stoppet:

Norsk lastebil stanset i løyvepliktig transport for femte gang uten at transportfirma innehar transportløyve. Anmeldelse av transportør. Bilen manglet også bombrikke, 8.000 kroner i gebyr til bileier.

Litauisk vogntog manglet fem av sju kjettinger (7.500 kroner i gebyr til fører), bilen manglet også bombrikke for andre gang (16.000 kroner i gebyr til bieier). Bilen hadde også en defekt bremseskive som må skiftes før videre kjøring.

Vogntog fra Estland ble stanset i ulovlig kabotasjeoppdrag, anmeldelse av transportør.

Polsk vogntog der fører ikke kunne fremvise vognkort for bilen, bileier hevdet at det ikke var mulig å fremskaffe vognkortet. Bruksforbud til registring kan bekreftes.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078