23948sdkhjf

Mesta og Fiskå maskin skal hasteutbedre Rundebrua på Fv. 18

5000 kubikkmeter skal kjøres på etter sprenging.

Fra 22. november setter Møre og Romsdal fylkeskommune i gang ei hasteutbedring av en brufylling på Rundebrua på fylkesveg 5876 i Herøy kommune:

På den ene siden av Rundebrua har det oppstått en utvasking og delvis utrasing i en del av brufyllinga. Dette gjelder et område på 15 meters bredde og 5-6 meter inn i fyllinga. Fra 22. november setter entreprenør Mesta og Fiskå maskin, som er underentreprenør, i gang utbedringsarbeidet, melder Møre og Romsdal fylkeskommune.

- Vi har allereie starta forberedende arbeider, men fra uke 47 setter vi i gang hovedarbeidet. Det er ikke farlig å kjøre over fyllingen i dag, men det haster å utbedre den. Vi har føreløpig ikke helt oversikt over hvor lang tid dette vil ta, men vil trolig strekke seg over nyttår. Spesielt siste del av arbeidet er litt væravhengig, sier byggeleder i Møre og Romsdal fylkeskommune, Eivind Voldsund.

Litt venting

Mens arbeidet utføres blir det en del anleggstrafikk. Fartsgrensen blir satt ned og det blir skiltet. et kan bli inntil 5 minutters ventetid hver gang en lastebil skal tippe steinmasser. Mot slutten av arbeidet vil det være mindre transportvirksomhet og derfor også mindre utfordromger for trafikantene.   

Det skal gjøres lett sprenging for å fjerne overheng i den utvaska fyllingen, for å sikre arbeidet. Deretter skal det fylles på med 5000 m3 sprengte fjellmasser for å kunne utføre utbedringsarbeidet på en trygg måte.

Opphav og kilder: Møre og Romsdal fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078