23948sdkhjf

Sliter med å skaffe utstyr: Frafjordtunnelen blir ikke ferdig i år

Oppgradering av Frafjordtunnelen skulle være ferdig i oktober, men krig og mangel på deler forsinker prosjektet.

Oppgraderingsarbeidet i Frafjordtunnelen skulle opprinnelig vært ferdig i oktober. Nå trenger entreprenøren trolig ut året for å komme i mål, skriver Rogaland fylkeskommune:

– Vi opplever at leverandørene våre sliter med å skaffe utstyr og komponenter vi trenger for å gjøre ferdig arbeidet i tunnelen, sier prosjektleder Christian Gryte i Rogaland fylkeskommune.

Han forklarer forsinkelsen med situasjonen i verden for øyeblikket, med krig, utfordringer med transport og mangel på deler.

– Vi beklager dette sterkt, og vi ser at det for innbyggerne særlig er kolonnekjøringen som er en ulempe, sier prosjektlederen.

Åpen tunnel når det er mulig

Entreprenør Bertelsen & Garpestad gjennomfører kolonnekjøring som før fremover, alt etter når det er nødvendig og hvilken type arbeid som pågår.

–  Vi har bedt entreprenøren om å unngå kolonnekjøring når det ikke er strengt nødvendig. I perioder der det er mulig, skal tunnelen være åpen for trafikk, sier Gryte.

Han opplyser om at det likevel kan forekomme kolonnekjøring selv om det ikke er synlig arbeid i tunnelen.

Håper å være ferdig i løpet av året

Gryte har fått signaler om at entreprenøren skal klare å være ferdig helt mot slutten av 2022, men han syns det er vanskelig å love noe.

– Ting kan fortsatt forskyve seg. Etter at entreprenør Bertelsen & Garpestad er ferdig med oppgraderingen skal en annen entreprenør asfaltere og merke i tunnelen. Det tar også noen dager, forklarer prosjektlederen.

Frafjordtunnelen er 3812 meter lang, og ligger på fylkesvei 4414 mellom Gilja og Frafjord. Tunnelen trenger en skikkelig oppgradering for å bli tryggere og bedre for trafikantene. Oppgraderingsarbeidet har pågått siden desember 2021.

Opphav og kilder: Rogaland fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062