23948sdkhjf

Utbedrer E39: Freser vekk utlagt asfaltdekke i Bergen

Vegen mellom Troldhaugtunnelen og Sørås skal asfalteres på nytt.

TUNGE TILTAK: E39-strekningen i Bergen, på rundt 800 meter, får ny asfalt neste vår. Frem til da blir det midlertidig kjøredekke.

- Det utlagte asfaltdekket har dessverre ikke tilfredsstillende kvalitet. Hendelser ved produksjon, lasting, transport og utlegging kan være årsaken til dette, sier byggeleder Bjørn Trygve Andersen i Statens vegvesen.

Ut fra hensyn til antatt skadeutvikling med påfølgende behov for vegvedlikehold, hensyn til trafikantene og trafikkavvikling samt at årstiden gir en begrensing i aktuelle tiltak, har Statens vegvesen besluttet å frese vekk utlagt asfaltdekke i området.

- Utfrest strekning vil bli liggende som midlertidig kjøredekke frem til våren 2023. Da vil strekningen bli asfaltert på nytt, sier Andersen.

Fresearbeidet er planlagt i uke 48 (uken som starter med 28. november), og vil foregå på kveld og natt. Vegen vil da bli stengt, og omkjøring vil bli skiltet. Trafikantene vil ikke merke det midlertidige kjøredekket utover at det kan gi noe mer lyd av dekkene mot asfalten.

- Dette er helt ufarlig og udramatisk. Vegen er både trygg, trafikksikker og framkommelig, understreker Bjørn Trygve Andersen i Statens vegvesen.

Den aktuelle vegstrekningen trafikkeres gjennomsnittlag av 21.393 kjøretøy i døgnet. Det er dette som kalles årsdøgntrafikk (ÅDT). Av dette er syv prosent, eller 1.498, lange kjørerøy.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063