23948sdkhjf

Fornuften seiret: Vegard Kåsa ble frifunnet i vaske-saken

Vegard Kåsa fra Notodden måtte møte i Follo og Nordre Østfold tingrett etter at han i fjor høst fikk et forelegg på 20.000 kroner av politiet for å flytte bilen på lukket område uten kort i skriveren.

TUNG DOM: Nå har dommen kommet, og Vegard Kåsa ble frifunnet. - Tingretten har konkludert med at kjøring på lukket område, ikke krever sjåførkort, sier advokat Odd Robert Aksnes.

Dommen kom tirsdag ettermiddag, og Kåsa er glad for at fornuften seiret.

- Hadde jeg ikke blitt frifunnet kunne det gjort at jeg mistet entusiasmen min rundt lastebiler, sier Kåsa.

Aksnes sier at retten var klar på at den vaskingen og poleringen som arbeidstaker i dette tilfellet har utført, er å anse som fritid, og ikke arbeidstid.

- Jeg mener at den forklaringen som Kåsa ga til kontrollørene på kontrolltidspunktet, og som senere også er kommet frem i artikler på Tungt.no, burde ha ført til at saken ikke ble anmeldt, eller at anmeldelsen og tiltalen burde ha vært trukket før saken gikk så langt som til tingretten, sier Aksnes. 

I dommen fra Follo og Nordre Østfold tingrett står det blant annet:

"Retten viser til at Kåsa utelukkende har kjørt på privat område tilhørende hans arbeidsgiver Kaasa Transport AS. Området er markert som privat, og sperret av med sperrebånd og/eller kjegler. Det er følgelig ikke tale om kjøring på offentlig vei. Retten vil også bemerke at kjøringen uansett ikke kan anses for å være "person- eller godstransport". Ut fra forklaringene til Kåsa, har kjøringen utelukkende bestått av å flytte lastebilen fra en ende av terminalbygget til en annen for å få tilgang til vannuttaket - samt parkering. Kjøringen er dermed heller ikke foretatt i forbindelse med "person- eller godstransport" og omfattes ikke av fartsskriverforordningen. Det kan derfor ikke stilles krav om at Kåsa skulle anvendt sjåførkortet og han kan følgelig ikke straffes for dette.

Retten finner etter dette at det ikke foreligger brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Retten er kommet til at Kåsa må frifinnes etter tiltalen."

Opphav og kilder: Tungt.no

Kommenter artikkelen (2)
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Elektrisk småtass klar for last mile-oppdrag
Rental.one AS blir forhandlere for IRM Norge AS
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094