23948sdkhjf

Planlegger nytt sykehjem i Florø

Kinn kommune har valgt LINK arkitektur og Multiconsult for å utvikle et nytt sykehjem sentralt i Florø sentrum. Mandag 21. november var det kontraktsignering og arbeidet med skisseprosjekt starter umiddelbart.

FLORØ-TOMT: Det er Multiconsult som i en pressemelding forteller at  Kinn kommune ønsker 100 nye døgnplasser.

Det nye sykehjemmet er planlagt på en tomt i Florø sentrum der det i dag er et eldre sykehus.

- Vi ser fram til å begynne med oppdraget og finne gode løsninger for nye sykehjemsplasser i Florø. Vi får bruke vår tverrfaglighet og spisskompetanse innen tidligfase og sykehjem, sier Knut Løkkebø i Multiconsult.

Fire faser

Mandag 21. november inngikk Kinn kommune avtale med LINK Arkitektur og Multiconsult om arbeidet med utvikling av det nye sykehjemmet.

Oppdraget omfatter programmering, prosjektering av institusjonen, utarbeiding av konkurransegrunnlag og evaluering av innkomne tilbud fra entreprenører.

Kontrakten er delt i fire faser der kommunen nå har utløst kontraktens del 1 som omfatter programmering og skisseprosjekt.

Det legges vekt på arkitektur som ivaretar tomtens egenart og bygningene rundt, og uteområdet skal også inkluderes i oppdraget.

- Bevisst bruk av lys, lyd, farger, gode materialer og overflater samt arkitektoniske motiver skal bidra til et helsefremmende miljø, sier arkitekt Kristian Martin Bech i LINK Arkitektur.

Starter nå, ferdig 2026

Arbeidet med prosjektering starter allerede i høst og etter planen skal sykehjemmet stå ferdig i 2026. Prosjektet er en del av byutviklingen i Florø sentrum.

På området skal omsorg, skole og andre kommunale tjenester knyttes sammen, og kommunen ønsker bred brukermedvirkning. Det vil i oppdraget være fokus på kostnadsstyrt prosjektutvikling.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Multiconsult

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094