23948sdkhjf

Utviklingen av Nyhavna i Trondheim er i gang

Skal bli en bedre sentrumsbydel. Slik ser ett av forslagene til Transittkaia ut.

HAR INVITERT FIRE: Transittkaia er ett av delområdene som er først ut. Nyhavna Utvikling AS har invitert fire arkitektfirmaer til å levere forslag.

Henning Larsen og Rambøll foreslår havnepromenade og kvartalsstruktur på “Trondheimsvis”.

Byhistorie og identitet på alvor

Trondheim er både en tidligere vikinghovedstad og en innovativ, moderne by.

I dagens melding skriver Henning Larsen og Rambøll at de har tatt utgangspunkt i kombinasjonen av natur, fire årstider og et yrende kulturliv. Ett av målene med forslaget er at Nyhavna skal tiltrekke seg internasjonal og lokal oppmerksomhet.    

– Vi ønsker at folk skal kjenne seg igjen i løsningene og atmosfæren i den nye bydelen. Selv med de moderne og nyskapende grepene som foreslås, sier Eirik Lind, seniorrådgiver i Henning Larsen. 

– Det er stor oppmerksomhet rundt prosjektet. Kommunens 10 strategiske virkemidler og Nyhavna Utviklings oppgavebeskrivelse lå til grunn for vår tilnærming. 

Snur klima og vær til en fordel 

I Henning Larsen og Rambølls forslag til fremtidens Nyhavna har de tatt tak i kontrastene i byen. 

– Trondheim har fortsatt uforløst potensiale. Ved å ta utgangspunkt i byens klima, med 200 regndager i året, har vi spurt oss selv om hvordan vi kan designe ved hjelp av klimaanalyser, forteller prosjektleder Kaisa Stina Tofthagen. 

Teamet vil bruke vind, vann, kulde og mørket fra “Trondheimsnatta” som drivere for å tilby trøndere og besøkende en følelse av kos og varme.

Bygg skal plasseres slik at de blokkerer vinden som ruller inn over havnen, lune gaterom får plass mellom husene, og overvannshåndtering leder vann bort fra trafikk og til grøntområder. 

Frigjør plass til natur

I dag er Nyhavna dominert av industri og harde overflater som ikke gir plass til natur. Henning Larsen og Rambøll ønsker å etablere en sammenhengende grønnstruktur som kan utvides etter hvert og vokse inn i de kommende utbyggingsområdene.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Henning Larsen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094