23948sdkhjf

OBOS kjøper 6,5 prosent av NCC

Nå skal OBOS være med på å utvikle NCC videre.

TUNGT KJØP: OBOS kjøper 6,5 prosent av kapitalen og 23,1 prosent av stemmene i NCC fra de svenske eierne Nordstjernan.

Det er Nordstjernan som melder dette på sine nettsider og Bygg.no som først hadde saken.

Handelen skal ha en verdi på 772,5  millioner svenske kroner .OBOS er allerede hovedeiere i de børsnoterte selskapene Veidekke og AF-Gruppen.

- Vi er veldig glade for muligheten for å kjøpe denne posten i NCC som er ett av de ledende entreprenørselskapene i Norden og vi ser frem til å ta en aktiv rolle i å utvikle selskapet sammen med Nordstjernan, styret og ledelse, sier konsernsjefen i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

- Vi ser frem til å få OBOS som en bransjedyktig partner. Nordstjernan har gode erfaringer med å jobbe aktiv i ulike former for partnerskap. Bare under dette året har vi som eksempel investert i diagnostikkselskapet Aidian og skapt et partnerskap med det norske eierselskapet Ferd. Avtalen med OBOS ligner den modellen. NCCs styre og ledelse gjør en god jobb, vi tror på selskapet, og som fortsatt aktiv eier i NCC ser vi at det fortsatt finnes mye langsiktig verdiskapning igjen, sier administrerende direktør i Nordstjernan, Peter Hofvenstam.

Avtalen består av 5 millioner A-aksjer og 2 millioner B-aksjer. Kjøpsprisen er oppgitt til 772,5 millioner svenske kroner, noe som tilsvarer en pris per aksje på 110 SEK. Etter transaksjonen opplyser Nordstjernan sin eierandel til ca. 5 millioner A-aksjer og 4,7 millioner B-aksjer, som tilsvarer 8,9 prosent av kapitalen og 24,3 prosent av stemmene.

Nordstjernan har de siste to årene vært inne i en strategisk endring. I løpet av det siste året har selskapet investert 3 milliarder SEK i nye selskap som engcon, Norva24 og Aidian.

- Fra å stort sett ha investert i byggesektoren, har vi nå aktive investeringer i fire sektorer, avslutter Peter Hofvenstam.

Opphav og kilder: Nordstjernan

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111