23948sdkhjf

Flisa bru: Kan ha samme feil som Tretten bru

Situasjonen er alvorlig og den må gjennom en omfattende reparasjon.

LYKKETALLET TRETTEN: Flisa bru på fylkesveg 206 ble stengt etter at Tretten bru, som også var ei fagverksbru i tre, falt ned den 15. august.

Nå forklarer Innlandet fylkeskommune at brua over Glomma må forsterkes før den eventuelt kan åpnes for normal trafikk.

- Gjennomgangen som Statens vegvesen har gjort, sammen med vegeierne og eksterne eksperter, har gitt oss viktig informasjon om tilstanden på disse bruene. Situasjonen er alvorlig for Flisa bru. Den må gjennom en omfattende reparasjon, for å kunne ha normal trafikk, sier seksjonssjef Arne Fredheim i Innlandet fylkeskommune.

Stor usikkerhet

- Forsterking av knutepunkt i ei fagverksbru er svært komplisert. Dette har ikke vært gjort før. Vi må finne ut om det er mulig å gjennomføre et slikt prosjekt, eller om vi i verste fall må bygge ny bru på fylkesveg 206, sier Anne Ingeborg Lilleåsen Nerstad.

Hun er leder for enheten som blant annet jobber med bruforvaltning i Innlandet fylkeskommune.

- Slik vi har forstått funnene som har blitt gjort av Statens havarikommisjon og i andre undersøkelser, kan Flisa bru ha noen av de samme feilene som Tretten bru hadde. Det er derfor viktig at folk respekterer forbudet mot å kjøre over brua, sier seksjonssjef Arne Fredheim.

Forhold må avklares

- Vi arbeider med å finne ut hvordan vi kan gå fram for å forsterke Flisa bru, sammen med et konsulentfirma. Før vi kan vite om det er mulig å gjennomføre tiltak slik at brua kan åpnes for trafikk, må vi få avklart forutsetninger for dimensjonering, og om det blir endringer av regelverket, sier Nerstad.

Opphav og kilder: Innlandet fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078