23948sdkhjf

PostNord låner 1,2 milliarder til å fornye bilparken

For å holde et høyt tempo i klimaomstillingen har PostNord signert en låneavtale på 1,2 milliarder svenske kroner med Den nordiske investeringsbanken (NIB).

Lånet løper i ti år og skal brukes til å fornye PostNords bilpark.

Investeringen forventes å gi en reduksjon i utslipp på 20 000 tonn per år. Dette er første gang PostNord bruker ekstern finansiering for å finansiere konsernets klimaomstilling, opplyser PostNord i en pressemelding.

– Det er naturlig for PostNord å gå foran i logistikk- og transportsektorens klimaomstilling. Dette er også en reise hvor vi er avhengige av partnerskap. NIBs lån er viktig for å holde et høyt tempo i denne viktige omstillingen, sier konsernsjef Annemarie Gardshol i PostNord.

NIB ble stiftet i 1975 som en felles nordisk internasjonal finansinstitusjon og som var eid av Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. I 2005 ble også Estland, Lativa og Litauen medlemmer. Banken finansierer prosjekter som forbedrer produktiviteten og gagner miljøet i den nordisk-baltiske regionen. PostNord opplyser at konsernets klimaagenda gjennomgikk en grundig bærekrafts- og konsekvensutredning før NIB besluttet å finansiere fornyelsen av PostNords bilpark.

Mål om nullutslipp innen 2030

PostNords agenda for bærekraftig logistikk er basert på forpliktelser og mål innen områdene klima, ansatte og mangfold. PostNord har et konserndekkende program for å gjøre en overgang som er i tråd med Parisavtalen, og konsernets klimamål er godkjent av Science Based Targets-initiativet. PostNord har satt seg to delmål på veien mot null fossilt brensel innen 2030: Redusere CO2-utslipp med 40 prosent innen 2025 og nå nullutslipp for last mile-transporter innen 2027.

Opphav og kilder: PostNord, NIB

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078