23948sdkhjf

PostNord låner 1,2 milliarder til å fornye bilparken

For å holde et høyt tempo i klimaomstillingen har PostNord signert en låneavtale på 1,2 milliarder svenske kroner med Den nordiske investeringsbanken (NIB).

Lånet løper i ti år og skal brukes til å fornye PostNords bilpark.

Investeringen forventes å gi en reduksjon i utslipp på 20 000 tonn per år. Dette er første gang PostNord bruker ekstern finansiering for å finansiere konsernets klimaomstilling, opplyser PostNord i en pressemelding.

– Det er naturlig for PostNord å gå foran i logistikk- og transportsektorens klimaomstilling. Dette er også en reise hvor vi er avhengige av partnerskap. NIBs lån er viktig for å holde et høyt tempo i denne viktige omstillingen, sier konsernsjef Annemarie Gardshol i PostNord.

NIB ble stiftet i 1975 som en felles nordisk internasjonal finansinstitusjon og som var eid av Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. I 2005 ble også Estland, Lativa og Litauen medlemmer. Banken finansierer prosjekter som forbedrer produktiviteten og gagner miljøet i den nordisk-baltiske regionen. PostNord opplyser at konsernets klimaagenda gjennomgikk en grundig bærekrafts- og konsekvensutredning før NIB besluttet å finansiere fornyelsen av PostNords bilpark.

Mål om nullutslipp innen 2030

PostNords agenda for bærekraftig logistikk er basert på forpliktelser og mål innen områdene klima, ansatte og mangfold. PostNord har et konserndekkende program for å gjøre en overgang som er i tråd med Parisavtalen, og konsernets klimamål er godkjent av Science Based Targets-initiativet. PostNord har satt seg to delmål på veien mot null fossilt brensel innen 2030: Redusere CO2-utslipp med 40 prosent innen 2025 og nå nullutslipp for last mile-transporter innen 2027.

Kilde: PostNord, NIB

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tor-Eivind Kverneland i 2020: Tømmer og flis – helt på grensen
Stor driftskontrakt på anbud: Hvem vil ha Sunnmøre og Indre Romsdal fra september 2023?
DAF CF 340 i test i TransportMagasinet "Etter noen mil"
E6 i Badderen får ny bru - en midlertidig sådan
Dansk transportbransje ber om to milliarder kroner til elektriske lastebiler
Volvo CE: Tara under testing
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.109