23948sdkhjf

Fasadeteknologi: VIA Vika er det første bygget i Nord-Europa med Closed Cavity

Men dobbelfasadeteknologien Closed Cavity kommer snart til flere. Både byggeprosjektene Filipstad Brygge 1 i Oslo og K8 i Stavanger har investert i teknologien.

DOBBEL BUNN: Flere arkitekter og byggherrer har fått sansen for såkalt "Closed Cavity".

For tiden blir fasadelementene montert på Filipstad Brygge i Oslo, som vil stå ferdig i slutten av 2023. Til våren er det kontorbygget K8 i Stavanger som er klar for å få installert doble fasader.

- Det handler om å bygge tidløse bygg som er like aktuelle om 15 år, mener Truls Nergaard, Head of Real Estate, i Storebrand Eiendom.

Det er den europeiske fasadeentreprenøren Staticus som står bak prosjektering, produksjon og installasjon av Closed Cavity-fasadene.

Mellomrommet mellom glassfasadene består av et konstant overtrykk av luft slik at støv, kondens og skitt imellom det innvendige isolerglasset og det utvendige glasset unngås.

Det gjør dobbeltfasadene enklere å vedlikeholde, fordi det ikke er behov for å rengjøre imellom samt at solskjermingen ligger beskyttet inni fasaden for vær og vind.

Byggherrene Storebrand Eiendom og Aspelin Ramm hadde store ambisjoner for fasadeløsningen til VIA Vika, og fikk den nødvendige tilliten til Staticus for å investere i Closed Cavity-løsningen.

- Løsningen ga arkitektoniske muligheter for Schmidt Hammer Lassen Architects og noen driftsmessige fordeler, som eksempel at solavskjermingen er beskyttet mellom innvendige og utvendige glass. Vi er stolte av sluttresultatet, sier Trond Erik Sveen, prosjektdirektør i Aspelin Ramm.

VIA Vika blir ikke lenger det eneste bygget i Nord-Europa med Closed Cavity fasade. Storebrand Eiendom har valgt løsningen til kontorbygget Filipstad Brygge i Oslo.

- Vi er alltid på jakt etter nye innovative løsninger og ønsket å benytte denne løsningen på Filipstad Brygge. Dobbeltfasadeteknologien kombinerer estetikk med tekniske egenskaper som lave u-verdier og  god lydisolering, forteller Truls Nergaard, Head of Real Estate, Storebrand Eiendom.  

Opphav og kilder: Pressemelding fra Staticus, proff.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
BGG Entreprenør: Første tippsemien får oppmerksomhet
SSB sier "færre lastebiler år for år i Norge" - men, hva sier OFV da? Det er en nyttig nyanse!
Tilsynet varsler stans av ØB Groups oppkjøp av Betongvarer
Håndplukker fremtidige sjåfører - NAV og NLF med fellesrekruttering
I hjulet: Dette kjøretøyet har motor i felgene
Cramo satser fortsatt på masse utstyr og dobler lokalene i Molde
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109