23948sdkhjf

Forutså ikke kø-kaoset på E18: Statens vegvesen utsetter

Utsetter bruvedlikehold på E18 Bjørnsvikbrua – informasjonen skulle vært bedre.

KØ OG KAOS: Etter at bruvedlikehold på E18 Bjørnsvikbrua i Bærum førte til store kødannelser mellom Sandvika og Drammen på E18 lørdag formiddag, utsettes resterende arbeid til over nyttår.

Det melder Statens vegvesen mandag ettermiddag.

Da E18 ble stengt i retning fra Drammen førte det til redusert fremkommelighet og køer utover det Statens vegvesen hadde forventet. Stengingen måtte gjøres på grunn av helt nødvendig arbeid med å forsterke en betongfuge på Bjørnsvikbrua.

Beklager forsinkelsene

Arbeidet startet seint fredag kveld, men det var først lørdag formiddag da mange var på veg til julehandel i Bærum og Oslo, at trafikkproblemene oppsto. Arbeidene pågikk fram til søndag formiddag.

– Vi beklager at dette skapte forsinkelser for trafikantene. Statens vegvesen prøver å unngå trafikkbegrensninger når mange er på veg til eller fra jobb eller når helgeutfarten er aller størst. Dessverre vil arbeid på E18 alltid få konsekvenser for trafikantene, men vi ser at vi skulle ha informert bedre om arbeidene på forhånd. Dette beklager vi og lærer av, sier seksjonsleder Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Jobber for å finne bedre løsninger

Statens vegvesen har i helga jobbet sammen med entreprenør for å finne bedre løsninger for de resterende arbeidene, som var planlagt gjennomført kommende helg, slik at belastningene for trafikantene blir minst mulig.

– Etter en samlet vurdering har vi besluttet at vi utsetter de resterende arbeidene med utbedring og forsterking av E18 Bjørnsvikbrua til etter nyttår. Vi kommer tilbake med ny informasjon om arbeidene på nyåret når gjennomføringstidspunkt er fastlagt. Denne informasjonen skal komme i god tid, sier Eiterjord.

Uansett konsekvenser for trafikantene

Han understreker at arbeid på E18 på denne strekningen alltid vil få konsekvenser for trafikantene, men at de vil finne en gjennomføring og tidspunkt som gir minst mulig belastning.

Bjørnsvikbrua, som er to separate konstruksjoner – en for hver kjøreretning, er såkalte kassebruer og ble åpnet i 1968. Bruvedlikeholdsarbeidene er helt nødvendige.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125