23948sdkhjf

Strategisk om råbygg i tre: Woodcon og Optimera med samarbeid

Skal gi kundene én kontraktspartner for ferdig monterte, klimatette råbygg i tre. Samtidig blir Optimeras Erik Tønnesen styreleder i Woodcon.

TETTE BYGG: Woodcon er en totalunderentreprenør av miljøvennlige, bærende, krysslaminerte trekonstruksjoner (KLT).

I samspill med limtre velges denne type «massivtre» stadig oftere i bærekonstruksjoner og etasjeskiller som alternativ til stål og betong.

Optimera er på sin side Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør inkludert prefab-virksomheten Optimera Byggsystemer.

– Vi ser store synergier mellom selskapene og kundene har etterspurt et nærmere samarbeid. Vi  ønsker å levere bedre tekniske løsninger til entreprenører og andre Optimera Proff-kunder, sier Erik Tønnesen, adm. dir. i Optimera og ny styreleder i Woodcon.

Optimera Byggsystemer og Woodcon har har mange felles kunder.

Kundene vil nå kunne handle fra hver leverandør som i dag – eller få kun én kontraktspartner for klimatette, skreddersydde bygg med bærekonstruksjoner, vegger, etasjeskillere, tak og montering.

Også direktør Ståle Sagstuen i Optimera Byggsystemer får styreplass.

– Woodcon får mulighet til å levere komplette bygg til kunder i Norge gjennom Optimeras store salgsorganisasjon. Vi vil også stå sterkere i våre prosjekter sammen med Optimera Byggsystemer, sier daglig leder Kent Are Kristiansen i Woodcon.

Woodcon er aktuelt med leveranser til «The Plus»-bygget til møbelprodusenten Vestre, verdens høyeste trebygg «Mjøstårnet» og hele takkonstruksjonen på «Nye Tøyenbadet».

Optimera Byggsystemer er et lite industrieventyr med landsdekkende tekniske tjenester og produksjon i syv fabrikker. Omsetningen er fordoblet til 600 mill. kroner de siste fire årene.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Optimera

KLIKK for alle artikler i Bygg bedre billigere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094