23948sdkhjf

Erik Sollerud på plass i RG: - Den mest miljøvennlige maskinen er den som ikke blir produsert

- Ser vi på hva som ble presentert på Bauma i år har arbeidet som ble gjort i Norge av leverandører og entreprenører påvirket verden i riktig retning, mener Sollerud.

TUNG TOPPSJEF: Etter 25 år i Pon Equipment er Erik Sollerud fra 1.desember på plass i RG som ny CEO.

– Gjennom høy maskinutnyttelse er selve forretningsmodellen til Rental Group en viktig nøkkel for å drive bærekraftig, sier Sollerud, på RGs nettsider.

Sollerud var delaktig i arbeidet med å utvikle verdens første 25-tonns gravemaskin på batteri i 2017 hos Pon Equipment.

– Det var mange som lo av oss da, men om vi ser på hva som ble presentert på Bauma i år har arbeidet som ble gjort i Norge av leverandører og entreprenører påvirket verden i riktig retning. Vi ser nå at elektrifiseringen også kommer på de aller tyngste maskinene. For et år siden var vi mange som tenkte at det ikke kom til å skje.

Rental Group er en av de største tilbyderne av nullutslippsmaskiner, og har nylig bestilt ytterligere 30 nye tunge elektriske maskiner. Dette fordrer spisskompetanse i eget hus både på utvikling og service.

Erik Sollerud er tydelig på at det blir tøffe omstillinger som alle må igjennom, både i form av store investeringer og endret tankegang på hvordan jobber må planlegges og utføres. Risiko gjennom store investeringer er en del av det, men kontinuerlig utviklingsarbeid er også helt nødvendig mener han.

– Vi har brukt diesel lenge, og det er jo en fantastisk energibærer. Vi har ekstremt mye kunnskap om diesel – den er effektiv, enkel å flytte og den har gjort livet enkelt for oss. Men det er en nedside med diesel, og det er utslipp. Og det er ingen tvil om at våre utslipp skal og må ned. Vi må over til andre energibærere og det kan være batteri, strøm fra nettet, hydrogen med mer. Og her er vi ved kjernen – vi må forholde oss til flere energibærere – og sørge for å velge den rette til riktige jobb.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Rental Group

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062