23948sdkhjf

Sender bruer til Ukraina

Her lastes de første av i alt 32 trailere som til sammen er lastet med ti brusett som Norge sender til Ukraina.

TUNG BEREDSKAP: På oppdrag fra regjeringen sender Statens vegvesen NÅ midlertidige bruer til Ukraina.

Brumateriellet skal brukes til å gjenopprette vegforbindelser som er ødelagt av krigshandlinger. I første omgang sendes materiellet til Polen.

Der skal medarbeidere fra Statens vegvesen gjennomføre opplæring for de som skal sette opp bruene i Ukraina.

Flere hundre bruer ødelagt

Tirsdag kveld (13.desember) var utenriksminister Anniken Huitfeldt og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård til stede på Vegvesenets beredskapslager på Holtermoen ved Bjørkelangen for å se på materiellet, og ønske en av de første transportene til Polen god tur.

Ifølge ukrainske myndigheter er flere hundre bruer og mer enn 25 000 kilometer veg blitt ødelagt som følge av krigshandlingene, etter at Russland angrep landet den 24. februar i år.

Ti brusett

Trailerne som i dag kjører fra Vegvesenets beredskapslager på Bjørkelangen, er de første av i alt 32 trailere som til sammen er lastet med ti brusett som Norge sender til Ukraina. Både utenriksministeren og samferdselsministeren var til stede for å overvære sendingen.

Det er Statens vegvesen som står for oversendelsen. Bruene, som har en samlet verdi på 30 millioner kroner, finansieres over Utenriksdepartementets humanitære budsjett.

– Den russiske krigføringen har kynisk ødelagt viktige deler av infrastrukturen i Ukraina. For å få mat, vann og medisiner fram og sårede ukrainere til sykehus, er Ukraina helt avhengige av at vegnettet fungerer, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

– Vi vet at disse bruene vil hjelpe Ukraina, samtidig som dette ikke svekker vår egen bruberedskap, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141