23948sdkhjf

Thomas fra Kverneland: - Jeg hadde heldigvis helt nye dekk

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det ligger vel i blodet”

  • Sjåfør: Thomas Skjørestad
  • Bosted: Kverneland, Rogaland 
  • Kjører: Mest lokalt i Rogaland, men det blir også noen langturer.
  • Bil: Scania S590 tridem kroklift
  • Transporterer: Mye forskjellig. Ingen dager er like, og det er det som gjør det så kjekt med en krokbil. Jeg har dumperkasse som transporterer forskjellige masser som singel, grus, pukk. Maskinflak til flytting av maskiner og utstyr, og containere som blir brukt til rivningsjobber.
  • Thomas har kjørt lastebil i 15 år, og jobber for Rogalands-bedriften Bjelland AS.
  • Instagram: @2omasts

"Hvorfor jeg ble yrkessjåfør? Nei, det ligger vel i blodet. Den første gangen jeg var med på tur i lastebil var jeg tre år. Da var jeg med far til Oslo for å hente papirruller. Jeg var våken hele veien fra Stavanger til Oslo, og duppet ikke av et minutt. Jeg har alltid kost meg på og langs veien.

En gang fikk min mor og far en telefon fra noen som hadde sett at jeg stod nede på hovedveien og stoppet lastebiler. Det var nok ikke noe sjokk for dem da jeg valgte å gå transportlinja i Sauda.

En tur jeg husker veldig godt er den første turen jeg skulle ta med en litt spesiell MAN TGX (The Expendables) som jeg og far hadde fått bygget i Danmark. Den var til klargjøring hos MAN Stavanger, og så ny at klarlakken hadde nesten ikke tørket.

En fredagskveld i februar 2013 måtte jeg en tur fra Stavanger til Kristiansand med denne bilen. Det var skikkelig snøvær og kaos nedover Sørlandskysten. Etter hvert kom jeg til bakken etter Flekkefjord, og der fikk jeg se et vogntog som stod å spant. Jeg hadde heldigvis helt nye dekk og onspot som jeg koblet inn. Jeg klatret fint forbi og oppover. Hele turen gikk fint, men jeg var ganske sliten i skuldrene etter å ha sittet hele turen anspent og på vakt.

Jeg synes det å komme seg rundt å se nye plasser er veldig kjekt, og samtidig få lov til å kjøre en så fin bil som jeg gjør er jo ekstra kjekt. Jeg får av og til kommentarer fra folk som synes bilen er fin, og det setter jeg stor pris på. 

Ute på veien synes jeg det er ganske greit å kjøre lokalt i Rogaland, men en tur til Østlandet i ny og ne er jo også bra.

Mye av fritiden min går til familie, jakt og fiske, men jeg tror det meste av tiden går til lastebilen. Jeg ser på den som en hobby like mye som jobb."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078