23948sdkhjf

Vegvesenet valgte forvaltningsløsning fra Trimble

12 leverandører ønsket i utgangspunktet å levere en løsning, fem var med i konkurransen om kontrakten.

TUNGT SYSTEM: Statens vegvesen går for Trimble som leverandør med AgileAssets som sin nye løsning for forvaltning, drift og vedlikehold (FDV) av riksvegnettet.

- Dette er en milepæl for systemstøtte slik at vi prioriterer rett vedlikehold til rett tid og for å få mest mulig for pengene, sier divisjonsdirektør Bjørn Laksforsmo i en pressemelding.

Premio desember markerte han kontraktsinngåelsen sammen med Site Manager Norway, Heidi Berg, fra Trimble og vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

27 millioner kroner i trinn 1

Det første trinnet Statens vegvesen har besluttet å gå i gang med er å tilpasse løsningen til behov innen fagområdene tunnel og elektro. Samtidig skal løsningen konfigureres, slik at den også skal kunne tas i bruk av andre fagområder.

Deretter kan det bli aktuelt å gå videre med øvrige fagområder, med bru som trinn to og øvrige vegobjekter som trinn tre.

Arbeidet med trinn en har en verdi på 27 millioner kroner. Kontrakten som helhet har en varighet på fire år, med opsjon på ytterligere seks år, og en samlet verdi med alle opsjoner på 180 millioner kroner.

Store forhåpninger

Trimble har 30 års erfaring med programutvikling av prosjekterings- og forvaltningsløsninger for infrastruktur i Norge og internasjonalt.

– Vi har store forhåpninger til resultatet,sier Laksforsmo.

– FDV-løsningen blir et viktig fundament i Statens vegvesens arbeid med å jobbe mer helhetlig og risiko- og tilstandsbasert med vedlikehold. Den skal gi oss betydelig bedre kontroll  slik at vi stadig blir bedre på å ta vare på det vi har.

 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109