23948sdkhjf

Marthinsen & Duvholt: Bygger togparkering for Bane Nor i Tønsberg

Har signert kontrakt for omtrent en kvart milliard kroner.

247 MILLIONER: Sammen med nytt dobbeltspor på Vestfoldbanen, skal BaneNor bygge et nytt togparkeringsanlegg på Barkåker ved Tønsberg.

Anlegget vil få kapasitet til parkering av 14 togsett og vil gjøre det mulig å øke kapasitet og antall avganger mellom Oslo og Tønsberg.

 Happy direktør

- Dette prosjektet passer meget godt til vår kompetanse og portefølje og vi er veldig glade for å få tilliten til å gjennomføre nok et prosjekt for BaneNor på Vestfoldbanen, forteller Hans Kjetil Traen, adm. direktør i Marthinsen & Duvholt.

Kontrakten omfatter komplett togparkering med syv spor på 220 meter, samt arbeid knyttet til påkoblingsspor og dobbeltspor.

Det skal bygges serviceplattformer, servicebygg, tekniske hus, pumpestasjon samt adkomstveg. En eksisterende bru over jernbanen skal også delvis rives og reetableres for å tilrettelegge for påkoblingsspor.

Tar med seg Skanska-enheter

Traen opplyser at de vil ha med seg en rekke Skanska-enheter i gjennomføringen av prosjektet.

- Dette er et skikkelig OneSkanska-prosjekt. Entreprenørservice vil utføre fundamenteringsarbeider, Stålfabrikken vil levere ståldrager til serviceplattformene og Industri, Bro og Marine vil støpe fundament for bru, samt støttemurer.

Arbeidene starter opp i løpet av første kvartal 2023 og prosjektet skal være ferdigstilt i august.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Marthinsen & Duvholt

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.085