23948sdkhjf

Moss: Umiddelbar stenging av Storebro

Storebro i Moss er stengt for all motorferdsel på ubestemt tid. Det viser seg at den gamle, kommunale brua tåler langt mindre akseltrykk enn tidligere antatt.

SVAKERE: Moss kommune overtok ansvaret for Storebro fra Statens vegvesen og senest i 2015 ble det antatt at brua har hatt en bæreevne på 10 tonn, går det fram av en pressemelding fra kommunen.

Under en hovedinspeksjon tidligere i år ba Moss kommune likevel om en vurdering. Den ferske vurderingen, foretatt av Multiconsult, viser at brua bare tåler et akseltrykk på 1,5 tonn. Det tilsvarer omtrent vekten av en stasjonsvogn.

Uviss løsning

– Med kunnskapen vi nå har fått, er vi tvunget til å stenge brua for all motorferdsel med umiddelbar virkning, sier direktør for plan, miljø og teknikk, Torunn Årset, i pressemeldingen.

Kommunen kan ikke si noe om hvordan brua kan forsterkes eller eventuelt hvor lang tid det vil ta.

Brua har vært brukt til kollektivtrafikk og av beredskapsetatene. All annen motorferdsel over brua har ikke vært tillatt, med unntak av moped. Beredskapsetatene og kollektivselskapene er varslet, og kollektivselskapene vil informere reisende via sine kanaler.

Ifølge Moss kommune er det fortsatt helt trygt å ferdes for syklende og gående over brua.

– Nå skal vi følge opp rapporten fra Multiconsult, og bruke tiden framover til å se på løsninger for hvordan vi kan forsterke brua på en god måte, sier Årset.

Ga falsk trygghet

Fra Moss kommune opplyses at de har fulgt opp brua i sitt bruinspeksjonsprogram. I 2015 ble det gjennomført spesialinspeksjon, der det ikke ble funnet skader som innvirket på bæreevne. Og anbefalte vedlikeholdsarbeider ble gjennomført i 2017.

Men hovedinspeksjonen av i år, og den påfølgende vurderingen fra Multiconsult, viser altså at tidligere inspeksjoner og vedlikehold har gitt falsk trygghet.

Opphav og kilder: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125