23948sdkhjf

Uddevalla: Yes Arkitekter har modernisert kjøpesenteret Gallionen

Oppdraget var å gjøre de gamle varehuslokalene til et mer moderne kjøpesenter. SAPA har gjennom Preconal levert nye glasspartier til kjøpesenteret.

NY BETONG OG STORE GLASSFLATER: Yes Arkitekter fikk i oppdrag å finne og ta utgangspunkt i det som var av betydning for byggets historie, og fjerne det andre. Betongen ble restaurert og moderniseringen ble gjort i form av å åpne opp veggene mot gaten. Store glassflater som gir transparens og dører i aluminium har gjort bygningen mer åpen.

Gallionen har de siste årene vært kjent for være et lukket og mindre innbydende bygg. Samtidig er et kjøpesenter vanligvis et av kjennetegnene i en by, hvor innbyggerne samles og lokal handel foregår. Derfor ønsket de å gjøre noe med arkitekturen, og få kjøpesenteret til å føles mer tiltalende og attraktivt for besøkende og innbyggere.

– Vår visjon er at kjøpesenteret i fremtiden skal legge forholdene til rette for et mer innbydende og rikt gaterom i Uddevalla sentrum, sier Yes Arkitekter, som fikk oppdraget med forandre kjøpesenteret til et nytt attraktivt sted.

Gallionen har gjennomgått flere restaureringer gjennom årene, og har dermed flere lag med historie. En større rehabilitering ble gjort i 1990 da Domus ble lagt ned og varehuset ble bygget om til et kjøpesenter. En markant endring i eksteriøret ble gjort ved å bygge inn bygningens langstrakte balkong mot Drottninggatan for å bli en del av interiøret. Bilrampen opp til parkeringen ble fjernet og en ny sideinngang ble bygget. Gjennom årene tilkom ytterligere lag, men til tross for endringene og utvidelsene var mye av den rustikke betongen bevart under alt. Betongen som var grunnlaget for bygningens historiske arkitektur.

Opphav og kilder: Pressemelding fra SAPA

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078