23948sdkhjf

Betongsamarbeid i Vestfold

Vestfold Betong leverer betong i Vestfold og omegn, mens Feiring er en masseforvalter med pukkverk både i Re og på Malerød. Nå skal de samarbeide.

– Vestfold er et satsningsområde for Feiring AS og samarbeidet med Vestfold Betong AS bekrefter det, sier Knut Harald Ollendorff, fungerende konsernleder for Feiring.

Samarbeidet kommer to måneder etter at Feiring kjøpte Himberg Pukkverk og utvidet driften i Vestfold. Ollendorff sier han gleder seg til å komme i gang og at han tror selskapene matcher hverandre godt.

Utnytte hele kurven

– Feirings ambisjon er å forbedre samfunnets ressursutnyttelse og drive fornuftig masseforvaltning. Vestfold Betong har blitt en betydelig betongprodusent i regionen, og har solide eiere med langsiktig perspektiver. Videre har de en framtidsrettet strategi med å være i front på miljøvennlige leveranser. Dette samsvarer godt med vår ambisjon i Feiring, sier Ollendorff.

Leder for Feiring Vestfold, Sverre Carlson, trekker fram at samarbeidet gir gode muligheter til å utnytte hele kurven fra pukkproduksjon, noe som bestrebes i hele bransjen.

– Miljøavtrykket på ferdig produkt vil bli redusert og vi får en bedre score på «EPD-regnskapet» som benyttes. Samarbeidet gir gevinst gjennom hele produksjonslinjen og er godt for miljøet, sier han.

– Gir oss fortrinn

Daglig leder i Vestfold Betong, Hans-Georg Skjelbred, er også fornøyd med samarbeidet som er inngått. Han omtaler Feiring som et framoverlent selskap som er ledende på kvalitet innen tilslag.

– Vi ser fram til å jobbe tett med en råstoffleverandør som besitter høy kompetanse, og som jobber aktivt med utvikling og nye teknologiske løsninger, uttaler Skjelbred. Han trekker fram muligheten for kortreist tilslag av høy kvalitet og redusert transport som viktige faktorer for samarbeidet.

– Betong er en av verdens mest anvendte byggematerialer, og tilslag er en vesentlig del av betongproduksjonen. Samarbeidet med Feiring vil gi oss fortrinn med tanke på kortreist tilslag og mulighet for nye lokasjoner, sier Skjelbred.

Forutsigbarhet

Vestfold Betong er 50 prosent eid av Norges største sementimportør, SCHWENK Norge.

Daglig leder i selskapet, Jukka Hirsimaki, som også sitter i styret til Vestfold Betong, mener samarbeidet er viktig for selskapets forutsigbarhet med tanke på tilgang og høy kompetanse på tilslagssiden.

– Vi ønsker samarbeidspartnere som bidrar til å styrke selskapet og muligheter for videre vekst. Vestfold Betong presterer meget godt i 2022 gjennom både rekordhøyt volum og gode resultater. Vi har en solid struktur i selskapet og gjennom samarbeidet med Feiring rigger vi oss for ytterligere vekst og utvikling, avslutter Hirsimaki.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094