23948sdkhjf

Nok en driftskontrakt: I Ofoten skal 314 km riksveier vedlikeholdes

Statens vegvesen inviterer til konkurranse for riksveiene i Ofoten fram til 2028.

DRIFTSKONTRAKTER:  Den utlyste kontrakten går fram til 2028, og vegvesenet opplyser at det stilles nye krav til klima og miljø.

Kontrakten omfatter 314 kilometer vei, hvor 23 kilometer er gang- og sykkelveier. Det strekker seg fra ferjeleiene på E6 Skarberget og Rv 827 i Kjøpsvik nordover til Brandvoll på E6 i Bardu.

E10 fra Riksgrensen mot Sverige til Tjeldsundbrua inngår også i kontrakten. Veiene går gjennom kommunene Narvik, Gratangen, Lavangen, Bardu, Evenes og Tjeldsund.

Klimakrav

Entreprenøren må ta i bruk kjøretøy og maskiner med lavere utslipp, og det skal rapporteres på drivstoff og energiforbruk. 

Det settes strenge krav til avfallshåndtering, inkludert slam fra tunnel og strøsand fra veien. 

Statens vegvesen oppfordrer til refoliering av skilt der dette er mulig, og entreprenøren belønnes for gjenbruk av skilt.

Fra by til fjelloverganger

– Kontrakten byr på både bydrift i Narvik og utfordrende fjelloverganger, flere store bruer og 13 tunneler. Det er korte avstander mellom høyfjell og lavland, og høyfjellsproblematikk på værutsatte strekninger som E10 mot Riksgrensen. Dette er godt trafikkerte veier i nordnorsk målestokk, med en høy andel tungtrafikk, sier byggeleder Renate Dahlmo i Statens vegvesen.

Entreprenøren har ansvar for brøyting, sommerdrift og løpende vedlikehold av veiene.

Fra 1. september

Den nye kontrakten skal gjelde i fem år fra 1. september 2023. I tillegg er det gjensidig opsjon for forlengelse med inntil tre nye år.

Fristen for å levere tilbud er 27. februar 2023.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078