23948sdkhjf

Renovering av DNT-hytter: XL-BYGG fortsetter samarbeidet med DNT frem til 2024

Fortsetter to år til: I løpet av de to siste årene har XL-BYGG bidratt til renovering og vedlikehold av mange DNT-hytter.

ØREMERKET TIL RENOVERING: Til nå har XL-BYGG bidratt med ca. 3 millioner kroner som er øremerket renovering av DNT-hytter. XL-BYGG skal også være hyttepartner med DNT de neste to årene.

- Å ta vare på hyttene våre for fremtiden er en av DNTs viktigste oppgaver. I 2022 har 11 hytter over hele landet fått støtte til vedlikehold fra XL-BYGG. Det blir satt stor pris på i hele organisasjonen, ikke minst blant dugnadsgjengene som gjennomfører store deler av dette arbeidet, sier DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang.

Samarbeidet startet opp i 2020 og hvert år søker lokale DNT-lag om støtte til ulike renoveringsprosjekter. Utvelgelsesprosessen gjøres av XL-BYGG og DNT sentralt, og de prosjektene som mottar støtte er alt for små oppgraderinger til større oppussingsprosjekter. Materialer kommer fra XL-BYGG sine lokale varehus som ligger i nærheten av DNT-hyttene. Arbeidet er basert på dugnadsinnsats av frivillige fra DNT og XL-BYGG.

- I løpet av de siste årene har våre byggevarehus bidratt til å renovere ulike hytter, blant annet Snytind-hytta i Vesterålen, Skorgedalsbu og Prestegården i Stavanger, sier kjededirektør i XL-BYGG, Are Ellingsve.

- Vi bidrar med fagkompetanse, logistikk, materialer og midler. Vi føler et felles ansvar for å ta vare på DNT-hytter for fremtidige generasjoner, sier Ellingsve.

Disse 11 hyttene har mottatt støtte til renovering i 2022:
Breivoll gård, Ås kommune
Spikertjernhytta, Romeriksåsen
Gråtådalstua, Nordland
Kvithytta ved Mogen, Telemark
Prestegården, Stavanger
Trollheimshytta, Trollheimen
Gjevilvasshytta, Trollheimen
Schulzhytta, Sylan
Nedalshytta, Sylan
Skorgedalsbu, Romsdalen
Snytindhytta, Vesterålen

Om DNT
Den Norske Turistforening (DNT) er Norges største friluftslivsorganisasjon med over 300.000 medlemmer og ca. 550 hytter. Organisasjonen består av 56 medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. DNT arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier. 

OM XL-BYGG
XL-BYGG er en byggevarekjede for selvstendige og frittstående byggevarehus. Det er over 90 varehus i Norge og ca. 280 totalt i Norden. Mestergruppen eier byggevarekonseptene XL-BYGG, samt Byggtorget, Byggeriet, Bolist og Järnia med til sammen ca. 500 utsalgsteder i Norge og Sverige.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Mestergruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078