23948sdkhjf

Rekorderstatning: Vlantana-sjåførene får utbetalt millioner etter dom i lagmannsretten

TUNGE SUMMER: Lagmannsretten holdt fast på tingrettens dom om at Vlantana Norge må betale ut erstatning til 52 litauiske lastebilsjåfører.

Vlantana Norge ble politianmeldt av blant annet Statens vegvesen og Arbeidstilsynet mot slutten av 2019. Dette skjedde på bakgrunn av funn som ble gjort i en tverretatlig aksjon tidligere samme år. Et sivilt søksmål ble reist av tidligere ansatte.

I januar 2021 startet erstatningssøksmålet i Øvre Romerike tingrett der 52 sjåfører krevde 16 millioner kroner av Vlantana Norge AS. I juli samme år fikk de tidligere ansatte i Vlantana Norge medhold i sitt erstatningskrav. 52 lastebilsjåfører skulle få utbetalt en rekorderstatning, og styreleder Vladas Stoncius Junior holdt personlig ansvarlig. Han ble dømt til å betale over 20 millioner kroner, som følge av å ha systematisk underbetalt flere hundre sjåfører.

Høsten 2021 ble saken anket til lagmannsretten. Nå nylig har lagmannsretten stadfestet dommen fra tingretten der sjåførene også fikk medhold. Erstatningen blir høyere fordi det har gått lengre tid. FriFagbevegelse skriver at i den ferske dommen er Vlantana Norge, og eieren Vladas Stoncius jr., dømt til å betale 52 litauiske lastebilsjåfører 13,4 millioner kroner pluss forsinkelsesrenter. Til sammen blir erstatningen sjåførene mottar opp mot 20 millioner kroner.

Vlantana Norge vokste raskt i Norge, og var i 2019 et av de største transportselskapene i Norge. En av grunnene til det var at firmaet kun betalte halv lønn til sine sjåfører.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093