23948sdkhjf

Veidekke: Vant milliardkontrakt med OSU i Bjørvika

Veidekke har fått kontrakten på boligprosjektet i Mariakvartalet i Bjørvika.

TOTALENTREPRENØR I BJØRVIKA: Mariakvartalet vil bestå av 245 leiligheter, en barnehage, forretninger, serveringssteder og kulturtilbud.

Nå foregår arkeologiske utgravinger på tomten som ligger sentralt til mellom Clemenskvartalet og den grønne allmenningen Kongsbakken i Bjørvika. Salgsstart er planlagt i andre kvartal 2023. 

– Avtalen med Veidekke er den største byggekontrakten i OSU sin historie. Veidekke er vurdert å ha det beste tilbudet, og har levert gode innspill til økt verdiskapning i kontraktsforhandlingene, sier Jostein Ådalen, prosjektsjef i OSU.

OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert Barcode og boligprosjektet Vannkunsten. Veidekke har tidligere bygget mye i Bjørvika, blant annet Operaen, Munchmuseet, Diagonale og boligprosjektet Sørengstranda.

– Vi har lagt bak oss en fase der vi har videreutviklet prosjektet sammen, og vi er klare for å starte byggingen som er planlagt i løpet av året, sier direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Mariakvartalet tegnes av Lund+Slaatto Arkitekter, som blant annet står bak Munch Brygge i Bjørvika. 

Kontrakten for Mariakvartalet er på 1.037 milliarder kroner. Kontraktssummen vil inngå i Veidekkes ordrereserve når tilstrekkelig salg for igangsettelse er oppnådd. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Veidekke

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111