23948sdkhjf

Birgit Farstad Larsen er ny administrerende direktør i COWI

– Jeg ser frem til å levere løsninger som bidrar til at samfunnet når viktige klimamål, sier Birgit Farstad Larsen.

NY SJEF: Farstad Larsen kommer fra stillingen som divisjonsdirektør for divisjon bygninger og har tidligere hatt både internasjonale og nasjonale stillinger i COWI.

Operating Officer i COWI-gruppen, Rasmus Ødum, forteller mer om hvorfor akkurat Farstad Larsen ble valgt til sjefsstolen.

– Birgit har vært i COWI i en årrekke. De siste fem årene som leder av divisjon bygninger og medlem av konsernledelsen i Norge. Birgit har også sittet i COWIs styre og har en unik innsikt i hvordan COWI skaper verdi for kundene på tvers av organisasjonen. Denne kunnskapen skal nå omsettes til handling for å fortsette COWIs vekst i Norge, sier Ødum.

Farstad Larsen har erfaring fra alle ledd i organisasjonen – som rådgivende ingeniør, prosjektleder og gjennom ulike direktørstillinger. Hun har også erfaring fra internasjonale prosjekter.

Under Farstad Larsen sin ledelse har organisasjonen tatt en tydelig dreining innen digitalisering i byggeprosjekter.

Farstad Lasen har et stort engasjement for å dra COWIs prosjekter i en enda mer bærekraftig retning.

– Jeg ser frem til å levere løsninger som bidrar til at samfunnet når viktige klimamål, sier Farstad Larsen.

– Selv om Norges historie som oljenasjon har gitt oss mye, trenger vi en grønn omstilling hvis vi skal løse klimakrisen og sikre en bærekraftig fremtid. COWI står allerede sterkt posisjonert til å hjelpe kundene våre i omstillingen. En av mine viktigste oppgaver er å videreutvikle og styrke denne posisjonen de neste årene, sier Farstad Larsen.

Endringene i toppledelsen kommer av at tidligere administrerende direktør, Marius Weydahl Berg, er forfremmet til Chief Business Development Officer i COWI-gruppen.

Da COWIs nye strategi, Future-Now, ble lansert i fjor, erklærte Weydahl Berg at COWI takker nei til fossile prosjekter i sin portefølje. 

Organisasjonsendringene trer i kraft umiddelbart.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Cowi

KLIKK for alle artikler i Nytt om navn.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094