23948sdkhjf

Nok en driftskontrakt utlyst, nå i Nordfjord

193 KM RIKSVEI: Statens vegvesen lyser ut driftskontrakt for riks- og europaveier i Nordfjord og en del av Volda.

Det er snakk om 193 kilometer riksvei og 26 kilometer gang- og sykkelvei i kommunene Kinn, Stad, Volda og Stryn.

Området går fra hav til høyfjell, fra Måløy ytterst på riksveg 15 i vest til Strynefjellet i øst på 1000 meters høyde, helt på grensa mot Skjåk og Innlandet fylke.

Kontrakten går gjennom tettbebygde strøk. Rasutsatte områder, blant annet Skredestranda mellom Nordfjordeid og Stryn, i tillegg til rv. 1 opp mot Strynefjellet. 

Veiene i kontrakten er rv.15 (fra Måløy til Strynefjellet), E39 (fra Lote ferjekai til Kjøs bru) og rv. 651 (fra Hjelle i Stad til Folkestad ferjekai i Volda). Mesteparten av kontraktsområdet er i Vestland, men 25 kilometer er i Møre og Romsdal (riksvei 651 i Volda).

Entreprenøren vil også få ansvar for å drife 10 kilometer fylkesvei. Dette er fv. 258 Gamle Strynefjellsveien, som er Nasjonal turistvei.

Kontrakten starter 1. september og varer i fem år til 31. august 2028. Det er gjensidig opsjon på tre år. I tillegg kan Statens vegvesen ensidig forlenge med ett år.

Trafikkmengden varer fra 100 til 5000 ÅDT på Måløybrua. Kontrakten har vintedriftklasse B. Det vil si at godkjente føreforhold er bar vei (tørr eller våt).

Hard snø er tillatt utenfor hjulspor i et avgrenset tidsrom. Salt brukes som preventivt tiltakt og fo rå opprettholde og gjenopprette bar vei.

Samtidig er det et krav om at saltbruken skal ned. Statens vegvesen tar stikkprøvekontroller og vil jevnlig ha møte med entreprenør for å sikre at dette blir holdt.

I tillegg kommer flere miljøkrav, som oppsamling av vaskevann før og etter tunnelvask, økt bruk av værdata for å bruke mindre salt og lavuslippskjøretøy.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078