23948sdkhjf

Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg

Blir det ringvirkninger for entreprenørene med halv aktivitet på idrettsanlegg?

SØKER FÆRRE MIDLER: Kommunene har søkt for kun halvparten så mye til nye idrettsanlegg, som gjennomsnittet for de siste tre årene. Nedgangen er på 136 millioner.

Viken idrettskrets har gått igjennom årets spillemiddelsøknader og oppdaget at kommunens samlede søknader til nye anlegg er halvert, sammenlignet mot gjennomsnittet de foregående tre årene (2020-2022). Samtidig ser vi at idrettslagene nesten har større søknadssum enn kommunene på nye anlegg.  

Noen av kommunene som har lavere søknadssum i år er: Drammen, Fredrikstad, Halden, Moss, Rælingen, Øvre Eiker, Asker og Bærum. Listen er ikke uttømmende og kun tatt med som eksempel.

Årsakene til at søknadene til nye anlegg har gått ned er mange. For noen kommuner vet vi at det beror på at de har for stor gjeld, sier Roar Bogerud, styreleder i Viken idrettskrets.

Men anleggsutvikling er også lønnsomt. Nylig presenterte Vista Analyse en rapport som viser at investering i idrettsanlegg gir stor samfunnsnytte. Ifølge rapporten, gir 1 milliard kroner investert i idrettsanlegg 3 milliarder kroner i samfunnsnytte. Rapporten peker på sammenhengen mellom aktivitet som ung og økt deltakelse i arbeidslivet som voksen.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Viken Idrettskrets

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094