23948sdkhjf

EL-proffen skal installere fire tusen nye ladepunkter i 2023

Ved å kombinere EL-proffens installasjoner med Montas programvare, blir de konkurransedyktige lokalt, mot store ladeoperatører for elbiler.

VIL UTVIKLE LADESTASJONER: Montas programvare skal brukes både ved EL-proffens eksisterende ladepunkter og nye installasjoner, opplyser sistnevnte i en pressemelding.

Monta og EL-proffen, en medlemseid kjede for elektrikere, offentliggjorde 26. januar et nytt samarbeid. Monta, som samler henvendelser fra bedrifter, organisasjoner og privatpersoner om installasjon av ladepunkter, vil vesentlig forenkle EL-proffen innhenting av anbud i områdene de operer.

Tidligere har dette kun vært mulig for større operatører. Samarbeidet vil gi EL-proffeninstallatører, som samler over 5000 elektrikere på 180 lokasjoner landet over, muligheten til å installere over fire tusen ladepunkter sammen med Monta i løpet av 2023.

Overgangen til elbil bremses i dag av et stadig økende underskudd påladepunkter,  sier Emma Wallin, Norgessjef i Monta.

Et stort nettverk av lokale installatører spredt over hele landet skal nå styrke lademulighetene for elbilbrukere.

– Montas plattform fungerer for alle våre kunder uavhengig av størrelse og plassering, sier Sven Arild Bransdal, Markedssjef i EL-proffen.

Monta kan integreres med 250 forskjellige modeller av ladepunkter, som gjør at EL-proffen kan bruke hvilken som helst leverandør under installasjonen.

– Ved å tilby en komplett og fleksibel løsning til potensielle ladepunktseiere, ønsker vi å gjøre det enklere og mer lønnsomt å investere i ladeinfrastruktur. Dette er en forutsetning for å utvikle flere ladepunkter for destinasjonslading, som står for majoriteten av dagens ladebehov, avslutter Bransdal.  

EL-proffen er Norges største elektrikerkjede med 180 medlemsbedrifter og mer enn 5000 elektrikere fordelt over hele landet. 

Monta er et programvareselskap som hjelper installatører, ladeoperatører, tjenesteleverandører, elbileiere og bedrifter med fleksible ladeløsninger.

Ved å tilby stabile ladeopplevelser, legger Monta grunnen for en skalerbar og bærekraftig EV-infrastruktur.

Opphav og kilder: Pressemelding fra EL-proffen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063