23948sdkhjf

Rambøll og IUG inngår partnerskap

Rambøll og Henning Larsen inngår partnerskap med IUG (Ingeniører Uten Grenser). I 2022 bidro samarbeidet blant annet til at 15 tonn resirkulert plast gav husly til flykninger i Syria.

VIL FORMIDLE INGENIØRKOMPETANSE: Rambøll blir en solid partner for IUG og kommer til å være tett på prosjektene deres.

Tidligere har midler som er donert fra Rambøll og Henning Larsens ansatte blant annet bidratt til det humanitære innovasjonsprosjektet Waste for Warmth. Her utforsker IUG og samarbeidsorganisasjoner prosesser og forretningsmuligheter for gjenvinning av plastavfall lokalt, for å lage isolasjonsprodukter for mennesker i sårbare områder.

Det skriver IUG på sine nettsider.

Gjennom 2022 har prosjektet installert isolasjonspaneler i midlertidige boliger i Syria, samt testet og utviklet flere termiske produkter. Neste steg i Waste for Warmth-prosjektet er å resirkulere 15 tonn plast til gulvfliser som skal installeres i husly for flyktninger i Nordvest-Syria.

Ingeniører Uten Grenser formidler ingeniørkompetanse og teknologi til prosjekter i lavinntektsland. Prosjektene er forankret i lokale behov, fremmer bærekraftig teknologi, og løsninger eies og driftes av det lokale samfunnet.

– Vi nå glade for å sikre kontinuitet i de prosjektene de jobber med ved å være en partner for dette arbeidet videre, sier Ole-Petter Thunes, administrerende direktør i Rambøll Norge.

- Vi er en liten organisasjon som skal utrette store ting, og da er det fantastisk å ha engasjerte selskaper som Rambøll med som partner i arbeidet, sier Marianne Nilsen Sturmair, daglig leder i IUG.

For Rambøll betyr partnerskapet at de kan være tettere på sentrale prosjekter. Samtidig som de er med å løfte viktigheten av ingeniørfaglig humanitært arbeid og betydningen dette har for menneskers liv.

Opphav og kilder: Pressemelding fra IUG

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078