23948sdkhjf

Kesko kjøper elektrogrossisten Elektroskandia Norge fra Rexel

Keskos datterselskap Onninen har avtalt å kjøpe Elektroskandia Norge AS, som er et datterselskap av Rexel Group. Oppkjøpet vil styrke Onninens posisjon innen teknisk handel i Norge.

KJØPER ELEKTROSKANDIA NORGE: Kesko fortsetter å gjennomføre sin vekststrategi i Nord-Europa, hvor de er en ledende aktør innen byggevare og teknisk handel.

I Norge eier og driver Kesko byggevarekjeden Byggmakker i tillegg til Onninen. 

Elektroskandia Norge AS er en av hoveddistributørene av elektriske produkter i Norge, og har en nettoomsetning på ca. 2,7 milliarder kroner. Selskapet har ni butikker og fire salgskontorer over hele landet, samt et høyautomatisert distribusjonssenter i Oslo. Selskapet sysselsetter rundt 270 fagfolk, som spesialiserer seg på å betjene tekniske fagkunder innen elektro. Det meste av selskapets omsetning skjer via digitale kanaler.

- Vi fortsetter å gjennomføre vår vekststrategi innen byggevare- og teknisk handel, og søker vekst både organisk og gjennom oppkjøp i Nord-Europa, sier Jorma Rauhala i Kesko, CEO i Kesko.

- Kesko har blitt en av hovedaktørene innen byggevare og teknisk handel i Norge, som har et av de sterkeste markedene i Nord-Europa. Etter denne transaksjonen nærmer Kesko seg 1,5 milliarder euro i omsetning i Norge, avslutter Rauhala.

- Norge er en verdensledende nasjon innen fornybare energiløsninger. Sammen med Elektroskandia Norge skal Onninen fortsette å posisjonere seg som en sterk aktør i det grønne skiftet. Sammen skal vi bygge Norges ledende elektrogrossist, hevder Hilde Kristoffersen i Kesko Norge.

Gjennomføringen av oppkjøpet avhenger av konkurransetilsynets godkjenning. Partene offentliggjør ikke transaksjonsprisen.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Kesko

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Linda fra Lillehammer: - Det er veldig godt å ha ålreite og snille kollegaer
BGG Entreprenør: Første tippsemien får oppmerksomhet
SSB sier "færre lastebiler år for år i Norge" - men, hva sier OFV da? Det er en nyttig nyanse!
Tilsynet varsler stans av ØB Groups oppkjøp av Betongvarer
Håndplukker fremtidige sjåfører - NAV og NLF med fellesrekruttering
I hjulet: Dette kjøretøyet har motor i felgene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.079