23948sdkhjf

Kesko kjøper elektrogrossisten Elektroskandia Norge fra Rexel

Keskos datterselskap Onninen har avtalt å kjøpe Elektroskandia Norge AS, som er et datterselskap av Rexel Group. Oppkjøpet vil styrke Onninens posisjon innen teknisk handel i Norge.

KJØPER ELEKTROSKANDIA NORGE: Kesko fortsetter å gjennomføre sin vekststrategi i Nord-Europa, hvor de er en ledende aktør innen byggevare og teknisk handel.

I Norge eier og driver Kesko byggevarekjeden Byggmakker i tillegg til Onninen. 

Elektroskandia Norge AS er en av hoveddistributørene av elektriske produkter i Norge, og har en nettoomsetning på ca. 2,7 milliarder kroner. Selskapet har ni butikker og fire salgskontorer over hele landet, samt et høyautomatisert distribusjonssenter i Oslo. Selskapet sysselsetter rundt 270 fagfolk, som spesialiserer seg på å betjene tekniske fagkunder innen elektro. Det meste av selskapets omsetning skjer via digitale kanaler.

- Vi fortsetter å gjennomføre vår vekststrategi innen byggevare- og teknisk handel, og søker vekst både organisk og gjennom oppkjøp i Nord-Europa, sier Jorma Rauhala i Kesko, CEO i Kesko.

- Kesko har blitt en av hovedaktørene innen byggevare og teknisk handel i Norge, som har et av de sterkeste markedene i Nord-Europa. Etter denne transaksjonen nærmer Kesko seg 1,5 milliarder euro i omsetning i Norge, avslutter Rauhala.

- Norge er en verdensledende nasjon innen fornybare energiløsninger. Sammen med Elektroskandia Norge skal Onninen fortsette å posisjonere seg som en sterk aktør i det grønne skiftet. Sammen skal vi bygge Norges ledende elektrogrossist, hevder Hilde Kristoffersen i Kesko Norge.

Gjennomføringen av oppkjøpet avhenger av konkurransetilsynets godkjenning. Partene offentliggjør ikke transaksjonsprisen.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Kesko

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078