23948sdkhjf

Mestergruppen inngår samarbeid med Placepoint

Det norske proptechselskapet Placepoint tilbyr analyseverktøy for kart- og eiendomsdata. Mestergruppen skal nå ta i bruk verktøyet i forbindelse med boligprosjekter.

ANALYSEVERKTØY FOR KART- OG EIENDOMSDATA: Placepoint skal levere analyseverktøy til Mestergruppen.

- Vi har vært på jakt etter et godt og effektivt verktøy for tidligfase feltutvikler der man raskt og med godt faktagrunnlag kan ta stilling til mulighetene og lønnsomheten i et prosjekt, sier Stine Røsand, direktør for utførende kjeder i Mestergruppen.

Kombinasjonen av mye relevant informasjon, 3D boligkart og skisseverktøy, samt god visualisering av potensielle muligheter i et utbyggingsprosjekt, er hovedårsaken til at vi har inngått dette samarbeidet med Placepoint, sier Røsand.

- Samarbeidet med Mestergruppen er av stor betydning for oss på flere nivåer, og en attest på at den utviklingen som foregår hos oss hver eneste dag er etterspurt av betydningsfulle aktører i vår bransje, sier Peder Sunde, daglig leder i Placepoint.

Sunde mener at eiendomsmarkedet i Norge er overmodent til å omfavne automatisering og digitalisering av prosesser som tradisjonelt er kjent for å være manuelle og tidkrevende.

- Ikke minst er det økende interesse nå som markedet er på vei inn i en mer krevende periode, og har behov for å effektivisere og redusere risiko for å gjøre kostbare feilinvesteringer, sier Sunde.

Mestergruppen har fire boligkjeder med til sammen over 300 medlemsbedrifter. Målet er at løsningen Placepoint tilbyr skal gi verdi for de aller fleste av disse.

Sunde mener et så tett samarbeid med små og store forhandlere spredt over hele landet vil gi unik innsikt i ulike problemstillinger disse står ovenfor når de er på jakt etter nye muligheter.

Røsand sier det er avgjørende å kunne visualisere egne boligmodeller i kartet og utføre kalkulasjoner for et helt felt, både lønnsomhetsvurdering og synliggjøring av totalt CO2-utslipp.

Placepoint ble etablert i 2017, har 14 ansatte og kontorer i både Oslo og Sandefjord. Placepoint leverer en kartbasert informasjon- og analysetjeneste for eiendomsutviklere. Verktøyet samler grunnleggende informasjon om en eiendom, samt informasjon om blant annet reguleringsplaner, kommuneplaner, kommunens plankart, demografi, grunnforhold, kvikkleire, eiendomspriser, solforhold, utsikt, trafikkmengde og andre faktorer som er viktig i forbindelse med boligprosjekter.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Mestergruppen

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078