23948sdkhjf

Eierskifte hos Sørum Transport AS

Aksjene i holdingselskapet Hkkm Holding AS, eid av familien Nilsen i Sørum, er solgt til JSO Invest AS.

TUNGT SKIFTE: Hkkm Holding AS eier et av Norges mer markante transportselskap, Sørum Transport AS, som er gründet og drevet av en av landets mest markante transportpersonligheter, Harry Nilsen.

Med en samlet omsetning i eide selskaper på rundt 330 millioner kroner, rangerer Sørum-konstellasjonen som en av Norges topp 10-15 største transportselskaper i Norge. Se Tungt-listen over de store transportselskapene her

Splitter nytt eierselskap

- I 40 år har jeg drevet Sørum Transport og jeg kjenner på kroppen at tiden er nå inne for å gi stafettpinnen videre, uttaler Harry Nilsen i en pressemelding i går ettermiddag.

Overtagende eiere av Hkkm Holding AS er JSO Invest AS.  Ikke hørt om, sier du? Nei. Selskapet er ifølge proff.no stiftet i januar i år.

Bak JSO Invest AS står ifølge pressemeldingen et holdingselskap eid av Jens Stian Johansen (45) med 50 prosent. Johansen er fra før blant annet daglig leder i Bull Betongpumping AS på Oppaker.

Den andre personen med 50 prosent eierskap gjennom sitt aksjeselskap er Svein Ove Vetrhus, best kjent som mannen bak Transportkompetanse Haugesund. 

Godt skussmål

I forbindelse med eierskiftet overtar også Jens Stian Johansen som daglig leder i Sørum Transport AS, og med godt skussmål fra avtroppende Harry Nilsen:

- Jeg har kjent Jens Stian Johansen siden har var en ung gutt som var med sin far i deres bulkbiler. Han har transport i blodet og god kjennskap til bulkbransjen. Når han fikk med seg Svein Ove Vetrhus på lag, var jeg ikke lengre i tvil. Jeg er sikker på at de bringer Sørum Transport styrket inn i framtiden, og til det beste for våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte. Samlet har de nye eierne en kompetanse som jeg tror blir viktig fremover for å sikre konkurransedyktige logistikkløsninger i et stadig mer krevende og internasjonalisert marked, sier Harry Nilsen.

Kontrollerer omsetning på 330 millioner kroner (grafikk under)

Sørum Transport AS er en stor bulktransportør i Norge. Selskapet eier også 100 prosent av aksjene i svenske Sørum Transport AB og norske Malmquist Transport AS.

Samlet har selskapene ca. 100 egne vogntog og ca. 150 ansatte. Samlet omsetning opplyses å være ca. 330 millioner kroner i 2022.

Selskapet har hovedkontor på Kløfta og verksted ikke langt unna. Harry Nilsen og hans familie har vært eiere frem til overtakelsen, og skal fortsatt aktivt bidra videre i Sørum Transport AS.

Navnet Sørum Transport AS skal bestå, og det satses videre på bulk, landbruk og miljøtransport som hovedvirksomhet, opplyses det i pressemeldingen..

Opphav og kilder: En originalartikkel fra Tungt, pressemelding fra JSO Invest, proff.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Elektrisk småtass klar for last mile-oppdrag
Rental.one AS blir forhandlere for IRM Norge AS
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.156