23948sdkhjf

NCC har bygget to hoppbakker i Trondheim

Med NCCs ferdigstillelse og overlevering av storbakke og normalbakke 21.12.22, er bakkene i Granåsen Idrettspark i Trondheim klare for å tas i bruk. Onsdag var det prøvehopping av det norske hopplandslaget.

TO NYE HOPPBAKKER: – Å bygge hoppbakker og skiarena er ingen «vanlig» bygg- og anleggsjobb, sier Svein Arne Henriksen prosjektleder i NCC.

Byggingen av Trondheims hovedarena for vinteridrett tar form, og onsdag 1.februar var det klart for prøvehopping da hopplandslagets Johann Andre Forfang og Eirin Kvandal som de første satte utfor bakkene.

Vi fortsetter med gjenstående grunn-, betong- og tømrerarbeider, blant annet på arenabygget og skiskytterstadion. At bakkene tas i bruk mens vi jobber, løser vi greit ved å tilpasse arbeidene, forteller Stine Stenberg Stensheim, prosjektleder i NCC.

NCC startet byggingen av den nye arenaen høsten 2021, og hele anlegget skal etter planen ferdigstilles til høsten.

I tillegg til nye hoppbakker omfatter byggingen også ny skiskytterarena, nye skibro, nytt dommerbygg, nye trenertribuner, nytt arenabygg med skytehall integrert i tribunene, ny stolheis, samt sikring av skråninger, drenering og adkomstveier.

Etter at hoppbakker og hopptårn ble overlevert 21.desember, overleveres trenertribunen i februar, dernest dommertårnet i mars, og til høsten ferdigstilles og overleveres hele arenaen til Trondheim kommune.

Granåsen idrettspark blir videreutviklet til et helårs hverdagsanlegg tilrettelagt for trening og konkurranser, barn og unge, paraidrett og store arrangementer.

Prosjektet er ett samarbeid mellom NCC Building og Infrastructure avd Civil.

– Slik får vi utnyttet vår kompetanse i et prosjekt med mange ulike bygningsdeler både på kompliserte grunn og betongarbeider og på bygg 0g prosjekteringsledelse, avslutter prosjektleder Stenberg Stensheim.

Opphav og kilder: Pressemelding fra NCC

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Elektrisk småtass klar for last mile-oppdrag
Rental.one AS blir forhandlere for IRM Norge AS
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.172