23948sdkhjf

2022 ble det nest beste året i Moelvens historie

Det har vært et år med store svingninger for Moelven. - Nå er det en helt annen hverdag som rår, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven.

BRA, MEN KREVENDE: 2022 ble det nest beste året i Moelvens historie, men det vil likevel bli husket som et krevende år.

Moelven omsatte for 14,4 milliarder kroner i 2022, og leverte et driftsresultat på 1,8 milliarder kroner.

Sammenlignet med 2021, som var Moelvens beste år gjennom tidene, ble det en nedgang i driftsresultat på 1,2 milliarder kroner. Omsetningen gikk ned med 433 millioner kroner fra 2021 til 2022.

Et todelt år

2022 ble et todelt år. I første halvår hadde Moelven et driftsresultat på over 1.600 millioner kroner.

Det neste halvåret ble preget av markedsnedgang kombinert med kostnader til strukturelle grep og nedskrivinger av varelager. I andre halvår ble driftsresultatet på om lag 130 millioner kroner.

Det skandinaviske markedet for trevarer bremset kraftig opp i løpet av 2022, og det har også vært mindre etterspørsel i flere regioner internasjonalt, spesielt i Europa.

Prisene på trevarer har gått ned, samtidig som produksjonskostnadene har gått kraftig opp. De økte levekostnadene gjør at forbrukerne kjøper mindre trevarer, og proffmarkedene for nybygg og oppussing har også dalt kraftig den siste tiden.

Moelven har alt fått kjenne på konsekvensene av de endrede tidene, gjennom nedskjæringer ved byggmodulvirksomheten i Norge og Sverige.

I Norge er en produksjonslinje lagt ned, og dette rammer om lag 50 medarbeidere. På svensk side har 20 personer blitt varslet om oppsigelse som følge av lavere etterspørsel etter moduler til anleggsmarkedet. I tillegg er 16 medarbeidere permittert ved en avdeling i Moelven Limtre på Vatnestrøm, og 6 personer har fått permitteringsvarsel ved Moelven List på Eidsvoll.

Investerer for framtiden

Selv om det for øyeblikket er krevende tider, har Moelven tatt store grep for å styrke konkurransekraften. Konsernet har brukt de gode tidene til å beslutte omfattende investeringer, og har bygd opp en kapitalbase som sikrer gjennomføringen av prosjektene.

I 2023 har konsernet planlagte investeringer for rundt en milliard kroner. Dette er tiltak som skal styrke utviklingen av konsernet og bedre konkurransekraften.

- Moelven har en investeringsportefølje som vi aldri før har hatt. Dette er tydelig signal på vår framtidstro. Det er en urolig verden, men vi er overbevist om at klimasmarte produkter og løsninger i tre kommer til å vinne stadig nye terreng, og i det terrenget skal vi hevde oss, sier Kristiansen.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Moelven

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ny Scania R540 til Raastad Kran & Transport: - Dette er en godt utprøvd og drivstoffgjerrig motor
Denne Alpha-maskinen skal drifte veier i Nord-Trøndelag
Lastebilberging i Gudbrandsdalen - slik det IKKE skal gjøres
INNLEGG: - Norge ligger langt bak i det digitale skiftet i byggebransjen
Hvordan går det med planene om tidobling av omsetning for Cautus Geo?
Iveco i støtet: To X-Way til entreprenør T. Engene AS og vannforsyningsarbeidet i Oslo
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11