23948sdkhjf

Resultater 2022: Multiconsult avsluttet 2022 med knalltall

Etter en solid avslutning av året kan Multiconsult vise til et godt finansielt resultat, omsetningsvekst og en rekordhøy oppdragsreserve.

REKORD FOR MULTICONSULT: Salget i fjerde kvartal er det høyeste gjennom et kvartal i selskapets historie.

Netto driftsinntekter ble 4,2 milliarder kroner i 2022, opp 10,1 prosent sammenlignet med året før.

Driftsresultatet (EBITA) var på 408,5 millioner kroner noe som ga en margin på 9,8 prosent. Tilsvarende tall for 2021 var henholdsvis 350,5 millioner kroner og 9,2 prosent. 

Det er svært gode tall vi kan vise til, både for fjerde kvartal og for 2022 som helhet. En rekordhøy ordreserve og porteføljen av pågående prosjekter er et godt fundament for videre virksomhet og vekst, tross et noe mer usikkert marked, sier Grethe Bergly, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult.

Den positive trenden fortsatte  i siste kvartalet av 2022. Multiconsult avsluttet året med et driftsresultat (EBITA) for kvartalet på 96,8 millioner kroner, en margin på 8,6 prosent. En forbedring sammenlignet med fjorårets driftsresultat på henholdsvis 90,0 millioner kroner, en margin på 8,5 prosent.

Netto driftsinntekter var på 1.126,7 millioner, en økning på 5,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor da netto driftsinntekter var 1.086 millioner kroner.

Et sterkt salg ga en ordreinngang på 1.559 millioner kroner i fjerde kvartal. Dette bidrar til at selskapet går inn i 2023 med en rekordhøy ordreordrereserve på 3,6 milliarder kroner. Salget i fjerde kvartal er det høyeste som er registrert gjennom et kvartal.

Multiconsult er et av Norges ledende miljøer innen prosjektering og rådgivning og tilbyr multifaglig rådgivning, design, prosjektering, prosjektoppfølging, verifikasjon og kontroll. Multiconsult har 30-talls kontorer i Norge og internasjonalt. Hovedkontoret ligger i Oslo, men Multiconsults totale kompetanse er tilgjengelig fra alle våre kontorer. Multiconsults tjenester dekker alle prosjektfaser. Deres oppdragsgivere og samarbeidspartnere finnes over hele landet og i store deler av verden.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Multiconsult

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094