23948sdkhjf

Nedgangstider: Overhallagruppen må droppe å gi til frivilligheten

Overhalla-konsernet med selskaper i betong, husbygging, mekanisk og transport, har i mange år delt av overskuddet til frivilligheten i nærmiljøet. Men i år kommer ikke det til å skje.

TUNG GRUPPERING: Overhallagruppen nord i Trøndelag har tre datterselskaper og ett deleid selskap.

Alle selskaper har Overhalla til fornavn, og henholdsvis Hus, Mekaniske, Betongbygg og Transport i tillegg.

Tidligere delt av overskuddet

De siste sju-åtte årene har konsernet delt ut midler til kultur, idrett og humanitært arbeid til lokalmiljøet de siste sju-åtte årene, skriver NT24.no.

Men slik blir det ikke i år, fordi overskuddet i konsernet er borte.

– Det er ikke noe artig å gå til dette skrittet. Bedriftene bør være med å støtte opp om frivillige aktører som er med på å skape attraktive lokalsamfunn, sier Arnt Ove Amdal, eier og administrerende direktør i Overhallagruppen, til nettstedet.

- Nå står vi i en situasjon der vi må prioritere egen drift og gjøre det vi kan for å sikre arbeidsplassene i de ulike virksomhetene våre. Vi håper på bedring, slik at vi raskt kan bidra til frivilligheten igjen

Overhalla-fondet

Overhallagruppen har aktivitet i både Overhalla, Verdal og i Mo i Rana, og har altså bidratt til at frivilligheten i lokalsamfunnene har fått midler gjennom sitt eget fond – som igjen er tuftet på overskuddet i gruppen.

Men det er tøffe tider både for konsernet og i noen av næringene som selskapet jobber innen. Størst er tilbakeslaget i bolignæringen, der nyboligsalget falt med 22 prosent i fjor sammenliknet med 2021.

Dette kombinert med tøffere tider økonomiske tider for folk flest, har ført til redusert kjøpekraft, noe som slår ut i boligbransjen. Oppå dette kommer koronapandemien og høyere råvarepriser.

Permitteringer

Dette har ført til at Overhalla Hus har permittert sju ansatte, skriver NT24.

– Vi har permittert ansatte i både administrasjonen og produksjonen. Vi kommer mest sannsynlig til å hente tilbake ansatte i tida før fram mot påsken, sier daglig leder Overhalla Hus, Ola Lauve.

Lakseskatten har også vært en utfordring for Overhallagruppen. Også i denne næringen er det ordretørke, Overhalla Betongbygg har ikke signert en eneste kontrakt med havbruksnæringen etter at regjeringen la fram forslaget i fjor høst.

Den administrerende direktøren i konsernet sier at man har iverksatt tiltak for å tilpasse seg det nye markedsbildet i gruppen. Det betyr at man har permittert ansatte og sendt hjem innleid arbeidskraft.

Innkjøpsstopp

- I tillegg er det innført innkjøpsstopp, sier Amdal. – Med dette som bakteppe er det vanskelig for oss å dele ut midler til frivillige lag og foreninger i år.

Opphav og kilder: Artikkel i NT24.no

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ketil Nygård: Tiden i LNS minner ikke så rent lite om et Askeladden-eventyr
SiO får 206 millioner kroner i tilskudd til 524 nye studentboliger i Oslo
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.111